Afbeelding

Swift'64 legt Zwolsche Boys wil op, maar wacht lang met scoren

Sport

SWIFTERBANT - Patrick Posthuma, trainer van Swift'64, had vanmiddag weinig te klagen. Het enige wat hij kon bedenken, was het feit dat zijn ploeg een uur wachtte met scoren. Uiteindelijk won Swift eenvoudig met 3-0 van Zwolsche Boys.

,,Eigenlijk heeft Zwolsche Boys geen enkele uitgespeelde kans gehad. Wij hadden bij wijze van spreken 80% balbezit. Ik ben dan ook dik tevreden. We hebben verdiend gewonnen, we waren gewoon sterker.''

De scheidsrechter bepaalde vanmiddag dat het hoofdveld van Swift'64 onbespeelbaar was, maar gelukkig kan de ploeg sinds kort uitwijken naar het kunstgrasveld. Daarop liet de kampioenskandidaat goed voetbal zien en het was dan ook een tegenvaller dat het bij rust nog steeds 0-0 was.

Bas van Spronsen brak de wedstrijd na een uur open: 1-0. Daarna was het hek van de dam en liep de score binnen tien minuten op tot 3-0. Mark Veldman verzilverde op schitterende wijze een vrije trap en Thim Verhoeven maakte het trio vol.

Concurrent Olympia won met 0-7 bij VSW en daardoor staan Olympia en Swift in verliespunten nog steeds gelijk. De ploeg uit Hasselt heeft een wedstrijd meer gespeeld en is daardoor formeel koploper.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 10 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 11 uur geleden