Geen doelpunten bij Reaal.
Geen doelpunten bij Reaal. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Boeiende 0-0 op knollenveld van Reaal Dronten

Sport

DRONTEN - ,,Ik weet niet bij wie ik moet zijn met mijn kritiek, maar het veld is op het ogenblik he-le-maal niks. Er is geen goed stukje te vinden'', klaagde Reaal-trainer Henk Posthuma na de 0-0 tegen VV Kampen.

Het was allerminst een bloedeloze 0-0. ,,Het was koud, maar we hebben ons prima vermaakt'', aldus Posthuma, ,,Ik denk dat we wel vijf of zes spelers hebben gehad, die allemaal een of twee kansen hebben gemist. De bal wou er gewoon niet in.''

Kampen kreeg op de counter ook enkele mogelijkheden, maar over het geheel genomen was Reaal de betere ploeg. ,,Er was strijd, passie, beleving, dus wat dat betreft had ik niets te klagen'', genoot de trainer.

Behalve het ontbreken van doelpunten was het knollenveld de enige dissonant. ,,Onze tegenstander moet het van werken en fysiek hebben, dus dat is niet in ons voordeel. Waar je ook loopt op het veld, het zijn alleen maar polletjes.''


Reaal Dronten - vv Kampen 0-0 (verslag van Klaas Huisma, Reaal Dronten):

Onder toeziend oog van onze speciale gast John Panhuijsen uit Amsterdam heeft Reaal Dronten verzuimd om goede zaken te doen in de vierde klasse C.
Vandaag heeft John Panhuijsen, Weekendvoetbalreiziger & Amateurgroundhopper de wedstrijd Reaal Dronten 1 - vv Kampen 1 bezocht.
John heeft als doel om alle amateurvoetbalverenigingen te bezoeken en verscheen onlangs in Voetbal International en in diverse TV programma's.
Uiteraard heeft sv Reaal Dronten deze bekende Nederlander in de watten gelegd.
John mocht de wedstrijdbespreking bijwonen, was als speciale gast in de bestuurskamer en zat tijdens de wedstrijd bij ons in de dugout.
Het was onze club een hele eer om John Panhuijsen te mogen ontvangen.

Vooraf hadden de jongens van het Dreamteam de dorpsderby tegen asv Dronten met 3-1 gewonnen waardoor het tweede elftal op koers blijft voor het kampioenschap in de reserve vierde klasse.
De geluidsinstallatie weigerde dienst waardoor onze omroeper Tim Laske het met een ouderwetse luidspreker moest doen, maar helaas bleef het stil en werden ook de opstellingen niet meer omgeroepen.
Voor een handjevol diehard Reaal supporters werd er afgetrapt in een koude en kille Reaal Arena.

Trainer Henk Posthuma hield vooraf een indrukwekkende wedstrijdbespreking want bij een overwinning op vv Kampen zou Reaal Dronten weleens goede zaken kunnen doen.
Ondanks deze bemoedigende woorden begonnen de Reaalisten zeer teleurstellend aan deze wedstrijd.
In een bedroevend slechte eerste helft waren de hoogtepunten op een paar vingers te tellen.
De Reaalisten grossierden in veelvuldig balverlies en wisten zich geen raad met een fel en ontketend vv Kampen.
Met name in de beginfase hadden de Kampenaren het intiatief en liepen de Reaalisten lange tijd achter de feiten aan.
Na deze rommelige beginfase probeerde Reaal Dronten het initiatief over te nemen, maar de eindpassing liet te wensen over.
Er ontstond een rommelige wedstrijd waarbij beide teams met ouderwetse kick & rush voetbal hun spitsen probeerden te bereiken.
De eerste kansjes waren voor vv Kampen, maar pogingen van Max van Moll, Revelino Sabono en Kevin Veger leverden niets op.
Een voorzet van Kevin Veger veroorzaakte een enorme paniek in de Dronter verdediging waarbij Stefan Wermers op het nippertje kon opruimen.
Uit een voorzet van Ibrahim Mansour werd Max van Moll in stelling gebracht, maar diens inzet zeilde rakelings voorlangs het Dronter doel.

Halverwege de eerste helft lieten de Reaalisten zich voor het eerst voorin zien en was het meteen alle hens aan dek bij vv Kampen.
De Kamper doelman Sander Dam moest in actie komen om Danny Mol & Jeffrey vd Brakel van het scoren te houden.
Verder waren er nog twee kopballen van Remco Drenth en Danny de Busser te melden maar beide kopballen gingen naast het doel.
Vlak voor rust kreeg vv Kampen uit een snelle counter nog een goede mogelijkheid, maar de inzet van Kevin Veger zeilde rakelings naast.
Met een 0-0 ruststand zochten de diehard Reaal supporters een warm heenkomen in onze gezellige kantine.

Trainer Henk Posthuma bracht in de rust Niels Willems voor Yanniqc Neijenhuis in de ploeg en sprak het team vermanend toe.
De donderspeech van Henk Posthuma was goed en duidelijk aangekomen bij de spelers want de tweede helft zag er stukken beter uit.
Reaal Dronten nam het intiatief nu helemaal over en creeerde een groot veldoverwicht.
De gehele tweede helft bepaalde Reaal Dronten de tempo en het ritme van deze wedstrijd, maar de aanvallers Danny Mol, Jeffrey vd Brakel en Danny de Busser hadden hun vizier niet op scherp staan.
Met name Danny de Busser en Jeffrey vd Brakel glipten op volle snelheid door de Kampense verdediging, maar de afwerking bleef onzuiver en liet te wensen over.
Een kopbal van Danny Mol ging rakelings naast en een schot van Kevin Dolman werd ternauwernood onschadelijk gemaakt.
Op aangeven van Kevin Dolman werd Danny Mol vrij voor het doel van vv Kampen gezet, maar ook deze bal ging er niet in en ging naast het doel.
Kort hierop verschenen Kevin Dolman,Jeffrey vd Brakel en Danny Mol vogelvrij voor het kampense doel, maar ook deze pogingen gingen er niet in.

Aan de andere kant moest onze jarige doelman Machiel Werkman tweemaal in actie komen om snelle counters van vv Kampen onschadelijk te maken.
Er volgde nog een spannend slotoffensief waarbij Reaal Dronten dichtbij de overwinning wist te komen.
Tot tweemaal aan toe moest vv Kampen doelman Sander Dam volop aan de bak om Jeffrey vd Brakel af te stoppen.
De tweede poging van Jeffrey vd Brakel schampte via de vingertoppen van Sander Dam de lat.
In de laatste minuten leverden ook een vrije trap van Niels Willems en een venijnig schot van Danny de Busser niets meer op waarna deze wedstrijd in een teleurstellende 0-0 gelijkspel eindigde.
Beide teams schieten niet veel op met deze bloedeloze 0-0 gelijkspel, maar onze speciale gast John Panhuijsen kan terugkijken op een geslaagde bezoek aan onze mooie club.

Bij Reaal Dronten stond onze jarige job doelman Machiel Werkman een goede partij te keepen en kende Niels Willems een sterke invalbeurt.
In de tweede helft liet Jeffrey vd Brakel weer zijn ouderwetse dribbels en sleepbewegingen zien.
De verdedigers Remco Drenth, Stefan Wermers, Nick Hoekman en Will vd Zande gaven weinig weg en hielden de linies goed gesloten.
Man of the Match: Onze speciale gast John Panhuijsen uit Amsterdam.

Volgende week speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen HTC Zwolle.
Deze wedstrijd begint om 14:30 uur in de Reaal Arena.

Hieronder volgen de opstellingen van beide teams en alle overige uitslagen van de vierde Klasse C:

De opstelling van Reaal Dronten:
Machiel Werkman, Nick Hoekman, Stefan Wermers, Remco Drenth, Will vd Zande, Kevin Dolman ( 75e Maarten Kempenaar ), Yanniqc Neijenhuis ( 45e Niels Willems ), Ruben Geerts, Danny de Busser, Jeffrey vd Brakel & Danny Mol.
Wissels: Martijn Bos, Niels Willems, Maarten Kempenaar & Niek Bakker.
Geblesseerd: Ayrton Neijenhuis, Marc Otten & Marten Sparreboom ( 2e ).
Geschorst: Lesley Pankl.
Trainers: Henk Posthuma & Martijn Bos
Teammanagers: Klaas Huisman & AJ Ekkelboom
Verzorger: Ricardo Meijer ( Topfysio )
Assistent scheidsrechter: Rene Kranenburg

De opstelling van vv Kampen:
Sander Dam, Nahit Erbilici, Emrah Cetintas, Joeri Stuivenholt, Watze van Vlijmen ( 70e Eyob Kaleiti ), Ibrahim Mansour, Max van Moll ( 65e Bryan Froger ), Rene Dorgelo, Revelino Sabono, Kerwin van Klinken & Kevin Veger.
Wissels: Eyob Kaleiti, Mohammed Abdallah, Bryan Froger & John Mulder.
Trainers: Arjan ten Hove & Raymond Goosen.
Assistent scheidsrechter: Dhr. J. Plender uit Kampen.
De scheidsrechter: Dhr. H.J. Nooteboom uit Hooglanderveen.

Alle overige uitslagen van de vierde klasse C:
Swift'64 - Zwolsche Boys 3-0
VSW Windesheim - Olympia'28 Hasselt 0-7
Batavia Lelystad - EDON Zwolle 5-0
sv Zalk - CSV'28 Zwolle 3-0
HTC Zwolle - vv Wijthmen 1-2
's Heerenbroek - vv Wilsum 2-3