Roy Koffijberg (blauw) en Arthur Heeres
Roy Koffijberg (blauw) en Arthur Heeres Henriëtte Heeres-Talman

Arthur Heeres vijfde bij NK, Vera Oosterhuis neemt afscheid

Sport

DRONTEN - Behalve de tweede prijs voor Roy Koffijberg was er zaterdag tijdens de Nederlandse kampioenschappen judo onder 21 jaar een vijfde plaats voor Arthur Heeres. Net als Koffijberg komt hij uit voor Shoganai Judo Dronten

Koffijberg en Heeres kwamen allebei uit in de gewichtsklasse -60 kilogram. Roy Koffijberg verloor de finale van Matthijs van Harten. In de aanloop naar de finale dirigeerde hij Arthur Heeres in de kwartfinale naar de herkansing. Heeres verloor uiteindelijk de strijd om het brons en eindigde net als vorig jaar als vijfde.

Thomas van Mourik

In dezelfde klasse eindigde Thomas van Mourik op de negende plaats en moest Daniël Wassenaar wegens een blessure vroegtijdig opgeven. In de -73 won Erik Veldman zijn eerste drie partijen, maar het tij keerde in de kwartfinale: een negende plaats. Sebastiaan van Eck (-81 kg) kwam niet door de tweede ronde en de herkansing. Jasper van der Born verloor de eerste wedstrijd en de herkansing.

Bij de dames -57 kilogram was Marllyn Martens net zo onfortuinlijk als Jasper. Sacha Buwalda struikelde in de kwartfinale met een yuko verschil en de herkansing ging verloren met een vol punt.

Vera Oosterhuis

Vera Oosterhuis (-73 kg) was na twee operaties en revalidatie weer aan het terugkomen op haar niveau, toen vlak voor de districtskampioenschappen haar blessure wederom opspeelde. Alvorens noodgedwongen de topsport te moeten beëindigen, zou Vera nog één keer laten zien wat ze waard was.

Haar eerste opponent was wereldkampioene Sanne Vermeer, die met een ippon te sterk was. In de herkansing versloeg Vera vier tegenstanders met de hoogste score: ippon. Kyra Reumerman blokte haar weg voor de strijd om brons. Een zevende plaats was gezien de omstandigheden een mooie prestatie.