Klaas Huisman

Asv Dronten haakt af na ‘blamage’ bij laagvlieger Omlandia

DRONTEN – Asv Dronten heeft zaterdagmiddag een harde 4-1 nederlaag geleden bij laagvlieger Omlandia. De eersteklasser kwam via Dennis van Vuuren nog wel terug tot 1-1, maar moest, mede door een rode kaart voor Martijn Timmer, toch zonder punten terug naar Dronten.

Als een blamage, zo omschrijft de website van asv Dronten de nederlaag in Ten Boer. Het tegen degradatie strijdende Omlandia maakte het de Drontenaren zaterdag dusdanig lastig, dat de ploeg vrijwel nooit in het eigen spel kwam. Binnen zeven minuten opende Jeroen Haan de score en vervolgens liet Omlandia het na om verder uit te lopen.

Penalty
Doelman Jovan Tromp, die de afwezige Maikel Kampjes verving, hield zijn ploeg in eerste instantie nog op de been en zag net na de rust plots de gelijkmaker binnenvallen. Jodi de Boer werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt, waarop de arbiter de bal op de stip legde. Dennis van Vuuren benutte de penalty: 1-1.

Rood en einde wedstrijd
Een ommekeer zou je denken, maar asv Dronten kreeg het niet voor elkaar om Omlandia van zich af te schudden. Sterker nog, de thuisploeg trok de zege over de streep. Kort na de gelijkmaker werd het via Klaas Swiersema 2-1 en drie minuten later was de marge twee. Martijn Timmer bracht een doorgebroken speler ten val en daarop volgden een penalty, rood en de derde tegengoal.

Dat bleek de genadeslag, want weer tien minuten later produceerde Omlandia ook nog de 4-1. Einde wedstrijd en daarmee kunnen in Dronten de titelaspiraties de ijskast in. De achterstand op koploper Balk bedraagt nu negen punten, terwijl de lijstaanvoerder ook nog een wedstrijd tegoed heeft.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden