Swift ā€˜64 grijpt tweede periodetitel, Reaal Dronten verliest punten

SWIFTERBANT/DRONTEN ā€“ De voetballers van Swift ā€™64 hebben zaterdag de tweede periodetitel gewonnen. De ploeg had op bezoek bij Wijthmen geen enkele moeite (1-5) om de drie punten mee naar huis te nemen en die zege was ook voldoende voor het winnen van de periode.

Het duurde in Wijthmen slechts zes minuten voor de score werd geopend. Bart Uil nam de eerste goal voor zijn rekening en eigenlijk was toen al wel duidelijk dat Swift met de zege en de periodetitel aan de haal zou gaan. Een eigen doelpunt bracht binnen het kwartier de tweede treffer op het scorebord en na de rust ging Swift door.

Tweemaal Roskam
Clubtopscorer Tom Roskam liet met twee treffers nog van zich spreken en ook Mark Veldman produceerde nog een doelpunt. Tussendoor deed Wijthmen via Erik Schonewille wel iets terug, maar dat deed de Swifterbanter feestvreugde niet verpesten. ā€œNu ontspannen, volgende week op bezoek bij de topklasserā€, doelt trainer Patrick Posthuma via Twitter al op de komende topper tegen Batavia ā€™90.

Reaal Dronten gelijk
Reaal Dronten kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel. De Drontenaren namen het op tegen HTC en kwamen in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Nick Hoekman maakte de openingstreffer en dat leek lange tijd de winnende treffer te worden. Tot tien minuten voor tijd. Een voorzet werd door HTC-verdediger Stefan Meijerink binnen gewerkt en daarmee eindigde het treffen verbazingwekkend genoeg in een 1-1 gelijkspel.

Verslag Reaal Dronten - HTC Zwolle 1-1 (1-0) door Klaas Huisman (Reaal Dronten):

In een matige en teleurstellende wedstrijd heeft Reaal Dronten totaal onnodig met 1-1 gelijkgespeeld tegen HTC Zwolle.
De Drontenaren begonnen sterk en hadden het meeste balbezit, maar wisten het veldoverwicht niet goed uit te buiten.
Meteen vanaf de aftrap ging Reaal aanvaller Danny de Busser op avontuur, maar hij werd ternauwernood onderschept door de doelman HTC.
De Reaalisten kregen een aantal corners te nemen, maar de verdediging van HTC hield goed stand.
Een voorzet van Niels Willems werd door HTC doelman Gerald Meijberg onschadelijk gemaakt.

In de 7e minuut lieten de gasten uit Zwolle zich voor het eerst voorin zien maar HTC aanvaller Maarten Mekelenkamp kon niet profiteren van een slippertje van de Reaal verdediging en vond doelman Machiel Werkman op zijn weg.
Kort hierop had Ruben Geerts iets moois in zijn gedachten, maar HTC doelman Gerald Meijberg stond op de goede plek om zijn boogballetje onschadelijk te maken.
Beide teams hadden moeite met het hobbelige knollenveld en door de sterke wind kreeg de bal telkens een extra lading mee.
De gehele eerste helft had Reaal Dronten het initiatief en het meeste balbezit, maar het team wist zich geen raad met het taaie, stugge en strijdvaardige HTC.

Tot aan de 32e minuut waren er weinig hoogtepunten te melden en liepen alle Reaal aanvallen stuk op de hechte verdediging van HTC.
In de 32e minuut spatte een hard schot van Remco Drenth uiteen tegen de paal waarna de rebound van Danny Mol werd geblokt en ternauwernood tot corner werd verwerkt.
Deze indraaiende corner van Danny de Busser werd bij de eerste paal door uitblinker Nick Hoekman in de korte hoek geschoten voor de verlossende 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten.
De wedstrijd had dit doelpunt nodig want nu moest HTC uit de verdedigende stellingen en in de achtervolging.
Er leek nog hands te worden gemaakt in het strafschopgebied van HTC, maar de scheidsrechter liet doorspelen waardoor er een grimmige sfeer ontstond.
Beide teams begingen veel overtredingen in deze spijkerharde wedstrijd en schuwden de fysieke duels niet.
Na een harde charge op Reaal verdediger Will vd Zande raakten de gemoederen even verhit, maar met een 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten gingen we rusten.

Trainer Henk Posthuma bracht nu verdediger Lesley Pankl voor de geblesseerde Will vd Zande in de ploeg en gaf het team de opdracht mee om de voorsprong uit te bouwen.
In de eerste helft hielden we het nog redelijk droog, maar in de tweede helft gingen de hemelsluizen open en ging het regenen.
Het hobbelige hoofdveld werd nu met de minuut moeilijker bespeelbaar, maar toch waren de betere kansen voor Reaal Dronten.
In de 52e minuut lanceerde Kevin Dolman met een snelle actie onze spits Jeffrey vd Brakel, maar oog in oog met de doelman van HTC wist Jeffrey vd Brakel niet te scoren en ging zijn inzet naast het doel.
Een ziedend afstandsschot van Kevin Dolman zeilde rakelings over.
In deze fase hing een tweede doelpunt in de lucht.
Met name de Reaal aanvallers Jeffrey vd Brakel, Danny Mol en Danny de Busser waren constant dreigend voor het Zwolse doel, maar vergaten de trekker over te halen.
De gehele tweede helft hadden de Reaalisten het initiatief, maar gaandeweg knokten de Zwollenaren zich weer terug in deze wedstrijd.

Tot aan de 80e minuut was HTC niet meer over de middenlijn geweest, maar plotseling kwamen de Zwollenaren eruit en stond het ineens 1-1.
Nadat een voorzet vanaf de linkerflank nog op het nippertje werd weggewerkt stond de verdediging van Reaal te slapen bij een voorzet van Pascal Kappers vanaf de rechterflank.
Deze indraaiende voorzet werd van dichtbij door HTC verdediger Stefan Meijerink tegen de touwen gewerkt voor de totaal onverwachtse 1-1 gelijkmaker.
Bij HTC volgde er een enorme ontlading na deze 1-1 gelijkmaker waarna er een spannende slotfase volgde.
Een corner van Niels Willems leverde een rommelige scrimmage op, maar de Reaal spitsen konden niet profiteren.
Met een slepende beweging slalomde Jeffrey vd Brakel zich een weg richting het Zwolse doel, maar ook deze poging zou niets meer opleveren.

Het slotoffensief van Reaal Dronten kwam te laat en zou niets meer opleveren tegen het strijdvaardige en hardwerkende HTC.
Door deze 1-1 gelijkspel heeft Reaal Dronten niet kunnen profiteren van de misstap van EDON en is het afgezakt naar een 8e plek.
Het gat met de nummer vier EDON bedraagt vijf punten en is nog steeds te dichten, maar dan zullen de Reaalisten uit een ander vaatje moeten tappen.
Man of the Match bij Reaal Dronten: Verdediger Nick Hoekman.

Volgende week speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen de nummer negen vv Wilsum.
Deze wedstrijd begint om 14:30 uur op De Munten.