Sporthallen 't Dok
Sporthallen 't Dok Ā©maartenheijenk.nl

Tom Roskam (Swift'64) door de KNVB voor 30 dagen geschorst

Sport

DRONTEN - Swift'64-spits Tom Roskam is door de KNVB voorlopig voor 30 dagen geschorst: ,,Dit betekent dat hij ook niet mag deelnemen aan de veldcompetitie.'' De topscorer van Swift mist derhalve zaterdag de topper tegen Batavia'90 in Lelystad.

Eerder vanmiddag meldde de KNVB dat er nog geen uitspraak was gedaan over het incident tijdens het zaalvoetbalwedstrijdje tussen Pizzeria Stromboli en Heijboer, vorige week maandag in sporthallen 't Dok. De woordvoerder van de voetbalbond zei toen nog dat eerst informatie moest worden ingewonnen bij alle partijen.

Dubbele beenbreuk

Een ongelukkige uithaal van Heijboer-aanvaller Tom Roskam leverde vorige week een dubbele beenbreuk op bij Stromboli-speler Najim Benchikar. De commssie van ASVD, die verantwoordelijk is voor de recreatieve zaalvoetbalcompetitie in Dronten, liet zondag al tegenover DeDrontenaar.nl weten het incident hoog op te nemen.

,,De KNVB heeft gezegd: geef de documenten maar door'', aldus de lokale competitieleider Gert Jan Harpe vanmiddag, ,,Zij nemen het nu in behandeling en wij doen er verder niets meer mee.ā€™ā€™

Het gaat gewoon te ver

Over de reden waarom ASVD contact heeft opgenomen met de voetbalbond zegt hij: ,,A. Wij vallen gewoon onder de KNVB. B. Wij willen een statement maken, want het gaat gewoon te ver met de verruwing.ā€™ā€™

Tom Roskam kondigde zondag tegenover DeDrontenaar.nl aan, dat hij in protest gaat als een eventuele schorsing ook consequenties heeft voor het veldvoetbal.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 10 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 10 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 11 uur geleden