BAS juicht na een goal van Robin Vos (midden)
BAS juicht na een goal van Robin Vos (midden) BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Wereldreiziger Vos schrijft eerste hoofdstuk in jongensboek: “Heerlijk gevoel”

Sport

BIDDINGHUIZEN – Sommige dingen moeten zo zijn, ze staan in de sterren geschreven. Vraag het aan BAS-aanvaller Robin Vos en hij is het er vast en zeker mee eens. Zaterdag speelde Vos zijn laatste zes minuten van het seizoen en daarin trof hij tweemaal doel.

BAS en wereldreizen, het begint zo langzamerhand een vaste combinatie te worden. Vorig seizoen vertrok Christiaan Grin plotseling naar de andere kant van de wereld, waardoor de ploeg zonder hem verder moest. Dit jaar is het de beurt aan Robin Vos, die 3,5 maand in het zuidoosten van Azië gaat bivakkeren. Het duel met DSV was dan ook zijn laatste.

Afscheid met twee goals
Maar daar waar Grin zo ineens van het toneel was verdwenen, liet Vos wel degelijk iets na. Hij mocht zaterdag zes minuten voor tijd invallen en dat heeft iedereen geweten. Tien minuten na zijn invalbeurt is BAS drie knappe punten rijker en Vos liefst twee goals. Door zijn afscheidscadeau winnen de Biddinghuizenaren met 3-1.

“Ik was aan het warmlopen, al best wel een tijd eigenlijk”, begint Vos. “Ik zat al te denken, gaat het er nog wel van komen. Uiteindelijk kwam ik er bij 1-0 in en dacht ik, gewoon hard werken en de punten over de streep trekken. Dat ik dan nog twee keer kan scoren geeft een heerlijk gevoel.”

Vos keert zeker terug
Het jongensboek van deze wereldreiziger begint daarmee al voor vertrek. Hoofdstuk één is geschreven, maandag volgt hoofdstuk twee. Dan stapt Vos in het vliegtuig, om over dik drie maanden terug te keren. “Maar ik voetbal graag, dus volgend seizoen ben ik er gewoon weer bij hoor”, lacht Vos, die vervolgens voor voorlopig de laatste keer van het veld stapt. “Goed gedaan jongen”, zijn de slotwoorden van trainer Bert van den Brink.