Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS haalt tweemaal opgelucht adem en trekt naar middenmoot

Sport

BIDDINGHUIZEN – Na een half uur stormt BAS-doelman Sander Westdijk zijn doel uit. Halverwege de speelhelft torpedeert hij de Rood-Wit’58-spits en mag van geluk spreken dat hij mag blijven staan. Het helpt BAS aardig, want uiteindelijk winnen de Biddinghuizenaren zaterdag met 1-3.

Het had voor BAS zaterdag zomaar anders af kunnen lopen. Niet alleen omdat Rood-Wit in de eerste helft de nodige kansen niet weet te verzilveren, maar vooral omdat het na een half uur eigenlijk met tien man verder had gemoeten. De overtreding van Westdijk is dusdanig hard, dat alleen rood volstaat. De arbiter besluit echter om geel te geven en weerhoudt BAS zo van een flinke periode in ondertal.

Gouden wissel
Na een eerste helft waarin beide ploegen de kans hebben gekregen om de score te openen, is BAS in de tweede helft de baas. Het eerste balcontact van invaller Nabil Essaddouqi levert de openingstreffer op, waarna de ploeg nog wel even zwijnt. Op een meter van het Biddinghuizense doel helpt een Puttense aanvaller een megakans om zeep, dé kans op de gelijkmaker.

BAS haalt voor de tweede keer opgelucht adem en gaat daarna vol op zoek naar de tweede goal. Die maakt het uiteindelijk via Luiz Fidom, die een voorzet van Nabil Essaddouqi van dichtbij binnen kan tikken. Even later zorgt Mark Schaap voor de derde Biddinghuizense treffer en daarmee is het duel beslist. Rood-Wit doet via Kevin van Hierden nog wel iets terug, maar een rol speelt die goal niet meer. BAS wint weer eens een uitwedstrijd en meldt zich zo in de middenmoot.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden