Swift ’64 loopt verder uit, Reaal schudt Zalk van zich af

SWIFTERBANT/DRONTEN – In de vierde klasse C zijn beide Dronter voetbalclubs zaterdag tot een overwinning gekomen. Swift ’64 was op eigen veld met 4-1 te sterk voor CSV ’28, terwijl Reaal Dronten met 2-4 won van concurrent Zalk.

Het kon voor beide clubs een mooie zaterdag worden. Niet alleen omdat Reaal Dronten een concurrent van zich af kon schudden, maar ook omdat Swift '64 bij winst in ieder geval uit zou lopen op één titelconcurrent. In de vierde klasse C stond namelijk de topper tussen Batavia ’90 en Olympia ’28 op het programma.

Topper onbeslist
Die topper eindigde in 1-1 en zo liep Swift uit op zelfs beide concurrenten. De ploeg van trainer Patrick Posthuma had zelf geen enkele moeite met het Zwolse CSV ’28. Bas van Spronsen miste na één minuut nog wel een strafschop, maar zeven minuten later opende hij alsnog de score. Voor de rust trof ook Dave van Mook nog doel en in het verdere verloop zorgden Van Spronsen en Gino Garos voor een 4-1 eindstand.

Reaal wint, Mol blijft belangrijk
In Zalk deed ook Reaal Dronten uitstekende zaken. Op bezoek bij de concurrent kwamen de Drontenaren via twee treffers van Danny Mol al rap op een 0-2 voorsprong en die tik kwam Zalk nooit meer te boven. Via Michel Hamer kwam het nog wel op 1-2, maar een goal van Kevin Dolman bracht aan alle onzekerheid een einde.

Een kwartier voor tijd werd het door opnieuw een treffer van Hamer nog wel weer spannend, maar tot een gelijkspel kwam het niet. In de slotfase pikte ook Jeffrey van den Brakel zijn doelpunt nog mee en daarmee schudde Reaal Zalk van zich af. Niet alleen binnen de lijnen, maar ook op de ranglijst. Reaal heeft nu één verliespunt minder dan Zalk.

sv Zalk - Reaal Dronten 2-4 (verslag Klaas Huisman - Reaal Dronten)

In de vierde klasse C heeft een ontketend Reaal Dronten goede zaken gedaan door in een bloedstollende en superspannende wedstrijd met 2-4 van directe concurrent sv Zalk te winnen.
De Reaalisten kenden een droomstart en namen heel brutaal binnen 12 minuten via het goudhaantje Danny Mol een 0-2 voorsprong.
In 10e minuut scoorde Danny Mol op aangeven van Jeffrey vd Brakel met een strakke schuiver de 0-1 voor Reaal Dronten.
In de 12e minuut was het opnieuw raak toen Ruben Geerts met een splijtende steekpass Danny Mol wist te bereiken.
Met een bekeken schuiver scoorde het goudhaantje zijn 16e competitiedoelpunt van dit seizoen en zaten de Reaalisten lekker in het zadel.

Onder aanmoediging van enkele tientallen diehard Reaal supporters probeerden de duivels verder afstand te nemen, maar mooie pogingen van Danny Mol en Jeffrey vd Brakel leverden niets op.
In deze beginfase speelde Reaal Dronten met veel pressie naar voren toe, maar gaandeweg ging de storm liggen en kwam Zalk beter in deze wedstrijd.

Onder aanvoering van de routiniers Georgie Huisman, Gert Jan Klein & Remond Abma gingen de gouden leeuwen in de achtervolging.
De Reaalisten kwamen goed weg omdat Zalk aanvaller Simon van Halm zijn vizier niet op scherp had staan.
Tot driemaal aan toe verscheen Simon van Halm dreigend voor het Reaal doel, maar alle pogingen gingen naast het doel.
In de 20e minuut leek Simon van Halm te profiteren van een enorm geklungel in de Reaal defensie, maar ook deze inzet verdween naast het doel.
Aan de andere kant waren er ook weer twee kansen voor Reaal te noteren, maar een schuiver van Danny Mol ging rakelings voorlangs en een inzet van Kevin Dolman werd ternauwernood van de doellijn gehaald.
In de 30e minuut greep de trainer van Zalk rigoreus in door de onfortuinlijke Simon van Halm en Ben Hofstra te wisselen voor Mark Land en Aart Schreuder.
Met Mark Land en Aart Schreuder in de ploeg kantelde deze wedstrijd meteen en kwam Zalk in de 34e minuut terug in deze wedstrijd.
Na goed doorzetten van Mark Land viel de bal pardoes voor de voeten van Michel Hamer die verwoestend hard uithaalde voor de 1-2 aansluitingstreffer.
Reaal doelman Machiel Werkman had totaal geen kans op deze harde diagonale schot van Michel Hamer.
Er braken een paar moeilijke momenten aan voor de rood zwarte duivels waarbij de verdediging alle zeilen moesten bijzetten.
In de snelle counter kwam Reaal Dronten er via Ruben Geerts, Danny Mol en Jeffrey vd Brakel er gevaarlijk uit, maar in kansrijke positie ging een schot van Danny Mol rakelings naast het Zalker doel.
Vlak voor rust moest Reaal doelman Machiel Werkman in actie komen om een harde kopbal van Aart Schreuder onschadelijk te maken.
Met een 1-2 voorsprong voor Reaal Dronten gingen we rusten.

Ondanks deze comfortabele voorsprong was het onrustig en onstuimig in de kleedkamer van de duivels.
De spelers hielden elkaar een spiegel voor waarna onze trainer het team weer bemoedigend toesprak voor de tweede helft.

De tweede helft was amper begonnen of Danny Mol ging op avontuur waarbij hij overduidelijk leek te worden neergelegd in het Zalker strafschopgebied, maar de scheidsrechter vond het geen strafschop en liet doorspelen.
Plotseling verloren de Reaalisten de grip op deze wedstrijd en volgde er een hevige stormloop van Zalk op het Dronter doel.
Met name de gevaarlijke voorzetten van Jeremy van Dijk, Gerben Hamer en Michel Hamer brachten de Reaal verdediging aan het wankelen.
De duivels moesten diep gaan om overeind te blijven en gingen door een moeilijke fase waarbij Zalk dichtbij de gelijkmaker kwam.
Met een geweldige reflex bracht Reaal doelman Machiel Werkman redding op een snoeihard schot van Zalk aanvaller Jeremy van Dijk.
Ondertussen bracht trainer Henk Posthuma het jeugdtalent Maarten Kempenaar voor de leeggespeelde Yanniqc Neijenhuis in de ploeg.

In de 62e minuut leverde een snelle counter van Reaal een goede kans op voor Kevin Dolman, maar op aangeven van Danny Mol ging het schot van Kevin Dolman rakelings voorlangs het doel.
Halverwege de tweede helft knokte Reaal zich over het dode punt heen en kreeg het in de counter weer kansen.
Nadat Jeffrey vd Brakel ten onrechte wegens buitenspel werd teruggefloten sloegen de duivels in de 72e minuut genadeloos toe.
Na een prachtige actie tussen Jeffrey vd Brakel en Danny Mol werd Kevin Dolman gevonden en in stelling gebracht.
In eerste instantie bracht de doelman van Zalk nog redding, maar in tweede instantie was het raak en scoorde Kevin Dolman de bevrijdende 1-3 voor Reaal Dronten.
Hiermee was de koek nog niet op want de gouden leeuwen van Zalk gaven zich nog niet gewonnen.
Kort nadat Marc Otten voor Niels Willems in de ploeg was gekomen scoorde Michel Hamer vanuit de moeilijke hoek de 2-3 aansluitingstreffer voor sv Zalk.
Er volgde opnieuw een hevige stormloop op het doel van Reaal waarbij Zalk dichtbij de gelijkmaker wist te komen.
Tot tweemaal aan toe stond Reaal doelman Machiel Werkman op de goede plek om zijn team overeind te houden.
Een kopbal van Gerben Hamer ging rakelings naast het doel waarna een inzet van Jeremy van Dijk op de kruizing uiteen spatte.
Dit schot van Jeremy van Dijk op de lat was typerend voor deze wedstrijd want uit de directe tegenstoot scoorde Jeffrey vd Brakel op onnavolgbare wijze de 2-4 voor Reaal Dronten.
De wijze waarop Jeffrey vd Brakel deze bal op de zijlijn oppikte en met grote schoonheid van grote afstand over de Zalker doelman heen lepelde was een lust voor het oog.
Er volgde een enorme ontlading in het Dronter kamp want deze verlossende 2-4 gaf het team vleugels.
In de slotfase probeerde sv Zalk nog iets terug te doen, maar met veel passie, strijd, inzet, bloed, zweet en tranen hielden de duivels stand.

Door deze zwaarbevochten 2-4 overwinning op sv Zalk en de nederlagen van de directe concurrenten staat Reaal Dronten stevig op de vierde plek en blijft het goed meedoen in de strijd om de nacompetitie.
Er zijn diverse spelers die in aanmerking komen voor de titel man of the match want het gehele team leverde een prestatie van formaat.
Door zijn weergaloze wereldgoal en de moeilijke momenten die onze falling angel heeft gekend is Jeffrey vd Brakel vandaag uitgeroepen tot man of the match.
Man of the match: Jeffrey vd Brakel.

In het paasweekeinde zijn de Reaalisten vrij, maar op zaterdag 2 april wacht weer de volgende tegenstander Batavia'90 uit Lelystad.
De voorbeschouwing volgt na het paasweekend.

Hieronder de opstelling van Reaal Dronten en alle overige uitslagen van de vierde klasse C: