Klaas Huisman

Schitterende knal helpt wens asv Dronten aan diggelen

DRONTEN – Het seizoen van asv Dronten, het lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Zaterdag verloren de Drontenaren met 1-0 van BCV, waardoor een plek in de bovenste regionen ver weg is. Wat rest is de nacompetitie om promotie.

Om nog mee te doen om de bovenste plekken had asv Dronten zaterdag maar één opdracht: winnen. Dat lukte echter niet, want in het Friese Bergum incasseerde asv Dronten een minimale nederlaag. De Drontenaren waren niet bij machte om het BCV echt lastig maken en konden aanvallend dan ook tot weinig gevaar komen.

Heerlijke openingstreffer

In de eerste helft kwam alleen Jodi de Boer tot een gevaarlijke kopbal, terwijl in de tweede helft Vincent ter Burg nog dichtbij een doelpunt was. Die laatste zou de gelijkmaker zijn geweest, want net na rust opende Jelte Jan van der Wal de score. Hij maakte gebruik van slordig uitverdedigen en deponeerde de bal heerlijk in de kruising. Uiteindelijk het enige doelpunt.

Door de nederlaag is de achterstand op nummer drie PKC ’83 opgelopen tot zes punten. Daarmee lijkt een plaats in de top-drie er niet meer in te zetten en kan de blik van asv Dronten op de nacompetitie om promotie. Door een hele sterke eerste periode rest in ieder geval dat toetje nog.