Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Groeibriljant Telgen blij met stap: “Positief voor mijn ontwikkeling”

Sport

DRONTEN – Eigenlijk is Niek Telgen nog gewoon een A-junior en had hij zaterdag met asv Dronten A1 aan moeten treden tegen Hercules A1. Maar de middenvelder is overgeheveld naar de eerste selectie, waarmee hij 2-2 gelijkspeelde tegen Blauw Wit ’34. DeDrontenaar.nl sprak na afloop met Telgen.

Kunnen jullie een beetje leven met dit gelijkspel Niek?

“Op basis van de tweede helft natuurlijk niet. Ik denk namelijk dat er wel meer in zat, dat we eigenlijk nog wel de drie punten binnen konden slepen. De teleurstelling is ook wel een beetje groot nu.”

Want het ging in eerste instantie moeilijk he?

“Pff, ja, met name in de eerste helft en ik zou niet weten hoe dat kan. De tweede helft steken we de koppen bij elkaar en is het gewoon gaan. Dan kom je nog tot 2-2 en naar mijn mening had de 3-2 er ook nog in gekund. Dus ja, helaas.

Je speelde zelf wel een aardige wedstrijd.

“Het gaat sowieso wel goed, ik zit ook gewoon lekker in mijn vel. Het is toch weer een tandje omhoog, een nieuw niveau. En dat is lekker.”

Wat is het belangrijkste verschil?

“Fysiek nog niet eens eigenlijk, dat zou je wel verwachten. Het is vooral dat de tegenstanders het spel zo snel herkennen. Als ik een pass wil geven, dan zitten ze er binnen een seconde al bij. Het zien, het lezen van het spel, dat verschil merk je enorm. Terwijl het qua tempo bij de A1 soms nog wel hoger ligt.”

Was je toe aan deze stap?

“Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Voor mijn ontwikkeling was het wel goed om deze stap nu te maken in plaats van over twee of drie jaar. Ik merk het nu ook, want ik zit helemaal kapot na deze wedstrijd. Bij de A1 is dat ook wel zo, daar niet van, maar het is toch op een andere manier. En dat is misschien wel positief voor mijn ontwikkeling.”

Blijf je er tot het einde van het seizoen bij?

“Uhm… Volgens mij blijf ik er inderdaad gewoon bij, ook in de nacompetitie. Voor nu willen we toch nog alles proberen te winnen, ook al valt er niets te halen. We willen met een goed gevoel de nacompetitie in.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden