Er werd de afgelopen week nog hard gewerkt op de locatie Steenbergen.
Er werd de afgelopen week nog hard gewerkt op de locatie Steenbergen. ©maartenheijenk.nl

Uitgebreide markt rond aangepast sporten op Koningsdag

Sport

DRONTEN - Mensen met een beperking kunnen op Koningsdag, woensdag 27 april, een kijkje komen nemen op de vernieuwde parkeerplaats Steenbergen (achter De Meerpaal). Verschillende sportaanbieders laten zien wat hun aanbod is met betrekking tot het aangepast sporten.

Duikvereniging Fundiving is aanwezig, evenals de dansafdeling van De Meerpaal, paardrijdvereniging SPGF en yogastudio Yogajij. Er zijn verschillende demonstraties van sport- en dansactiviteiten.

De aanbieders zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. De markt is tussen 9 en 11 uur geopend, voorafgaand aan de Flevotruckerstour.

Subsidie

Dankzij de subsidie die De Meerpaal heeft ontvangen kunnen sportaanbieders meer aandacht schenken aan de doelgroep met een beperking. ,,Vaak is de drempel om te starten met bewegen hoog. De verenigingen willen graag dat zetje geven om toch te starten met bewegen, omdat het gezond is, maar ook omdat het leuk en gezellig is om andere mensen te ontmoeten’’, aldus De Meerpaal.

Er zijn 24 verenigingen die een aangepast sport- en beweegprogramma aanbieden. Via De Meerpaal kan hulp worden ingeroepen, bijvoorbeeld voor advies en ondersteuning: m.driesman@meerpaal.nl.


Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden