Moment uit de wedstrijd Batavia'90 - Swift'64.
Moment uit de wedstrijd Batavia'90 - Swift'64. Ā©maartenheijenk.nl

Beslissingsduel Swiftā€™64 - Batavia in Kampen, Dronten of Harderwijk

Sport

SWIFTERBANT - Mocht het na zaterdag tot een beslissingswedstrijd tussen Swiftā€™64 en Bataviaā€™90 komen om het kampioenschap in de vierde klasse C, dan zijn Dronten, Kampen of Harderwijk de meest logische locaties. Het duel wordt waarschijnlijk op dinsdag of donderdag gespeeld.

Swift en Batavia staan met zā€™n tweeĆ«n bovenaan. Swift gaat in de laatste wedstrijd op bezoek bij middenmoter Zalk, Batavia gaat naar hekkensluiter VSW. Olympia'28 zit op het vinkentouw. Zij staan Ć©Ć©n puntje achter het leidende duo en ontvangen zaterdag laagvlieger Wilsum.

Kijk maar naar Ajax

Op papier lijkt de opgave ā€™t makkelijkst voor Batavia. ,,Dat hoor ik ook van iedereen, maar je hebt gezien wat er met Ajax is gebeurd bij De Graafschapā€™ā€™, reageert Batavia-voorzitter Marco Knippenberg, ,,Je moet het wel eerst zelf doen. En daarna zien we wel wat er bij Zalk gebeurt.ā€™ā€™

Een eventuele beslissingswedstrijd moet uiterlijk donderdag 19 mei worden gespeeld. De verliezer komt namelijk in de nacompetitie uit en die begint op zaterdag 21 mei.

Kunstgras

Als het aan Batavia ligt wordt een beslissingswedstrijd op kunstgras gespeeld. De trainer van de Lelystedelingen heeft een voorkeur voor spelen op de donderdag. ,,Maar Swift wil liever op dinsdagā€™ā€™, weet Knippenberg.

,,Kampen, Dronten of Harderwijk ligt het meest voor de hand en ons maakt het niet zoveel uit welke van de drie het wordtā€™ā€™, zegt de voorzitter.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 17 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 17 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 18 uur geleden