Moment uit de wedstrijd Batavia - Swift met scheidsrechter Van der Elst.
Moment uit de wedstrijd Batavia - Swift met scheidsrechter Van der Elst. ©maartenheijenk.nl

Batavia wil andere scheidsrechter, Swift laat het aan KNVB

Sport

SWIFTERBANT – De aanstelling van René van der Elst als scheidsrechter voor het beslissingsduel tussen Swift ’64 en Batavia ’90 is in Lelystad niet in goede aarde gevallen. De Drontense arbiter floot ook de vorige ontmoeting tussen beide clubs en dat liep niet helemaal goed af.

“Dit is een zaak van de KNVB”, reageert Swift-voorzitter Jan Griekspoor op de aanstelling van de voetbalbond. Van der Elst had op 27 februari de leiding over het competitieduel tussen Batavia en Swift (2-2) en onder zijn supervisie ontstond er een heet middagje. Er werden rode kaarten uitgedeeld, er waren opstootjes en mede daarom wil Batavia nu een ander.

"Ligt heel erg gevoelig"

“Die man willen we niet”, is voorzitter Marco Knippenberg duidelijk. “Het ligt heel erg gevoelig, ik begrijp ook niet hoe de KNVB dit kan doen. Een aantal weken geleden werd hij ook al aangesteld en toen is hij er, zonder onze inbreng, uiteindelijk ook vanaf gehaald. Ze weten dus hoe de situatie is.”

Vanuit Lelystad wordt er inmiddels gehamerd op een andere arbiter. Knippenberg: “Eentje die niets met Batavia of Swift van doen heeft. We hebben telefonisch contact en er zijn een aantal mailtjes verstuurd. Het is afwachten wat er gaat gebeuren.”

"Mee dealen"

Vanuit het Swift-kamp volgt een nuchtere reactie. “Als de KNVB vindt dat hij het moet doen, dan is dat zo. Het is een afweging van de bond en daar moeten we mee dealen”, aldus Griekspoor.

Het beslissingduel tussen Swift '64 en Batavia '90 begint donderdagavond om 20.00 uur en wordt gespeeld op het sportpark van de Elburger SC.

Dossier Swift'64

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden