VIDEO | Asv Dronten blijft door sensationele tweede helft in de race

DRONTEN - Asv Dronten moest vanmiddag in de nacompetitie met drie doelpunten verschil winnen van Roda’46. Bij rust leek het daar nog allerminst op: 1-1. In een sensationele tweede helft haalden de Drontenaren het met de hakken over de sloot: 4-1. Hierdoor volgt nu een tweeluik met Zwaluwen’30 uit Hoorn voor promotie naar de hoofdklasse.

Nadat Jeroen van der Meer een levensgrote kans had gemist, maakte Jodi de Boer in de 26ste minuut de 1-0. Tien minuten later maakte de ploeg uit Leusden gelijk en leek alle hoop vervolgen bij Asv Dronten.

Stormloop

Meteen na rust was het opnieuw Jodi de Boer die scoorde: 2-1. Vanaf dat moment kreeg de thuisploeg de ene na de andere corner en ontstond er een stormloop op het doel van Roda’46.

Tegelijkertijd had Asv Dronten het echter aan doelman Maikel Kampjes te danken dat Roda geen tweede goal scoorde. Door twee wonderschone goals werd het uiteindelijk 4-1.

In de 65ste minuut maakte Dennis van Vuuren uit een vrije trap de 3-1 en het thuispubliek moest tot de 86ste minuut wachten voordat Jeroen van der Meer met een schitterende volley de bevrijdende 4-1 scoorde.

Dennis van Vuuren

Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 22 uur geleden