Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS opent nieuwe jaargang met klinkende oefenzege

Sport

BIDDINGHUIZEN – De voetballers van BAS zijn zaterdag op prima wijze begonnen aan de voorbereiding op de competitie. De ploeg was thuis te sterk voor een afvaardiging van Hatto Heim en won met 4-1. “We sluiten de eerste twee weken goed af”, zegt trainer Bert van den Brink.

Minuten in de benen krijgen, een beetje aftasten en hier en daar al een basis leggen. Meer was het zaterdag niet in Biddinghuizen. Hatto Heim kwam met een flink leger naar de polder, terwijl ook BAS de nodige spelers gebruikte. Voor rust kwam de uitploeg op voorsprong na een misser van verdediger Martijn Boer, maar na rust was BAS heer en meester.

Hatto Heim stuurde een volledig nieuw team de wei in en die elf waren niet bestand tegen de Biddinghuizense inbreng. Via Mark Schaap werd het 1-1, Stefan Tolhoek zorgde voor de 2-1 en een goal van Jesper Claassen bracht de beslissing: 3-1. Rick Aernaudts nam kort voor tijd de vierde voor zijn rekening en gaf daarmee vorm aan de eindstand.

Blije trainer

Coach Van den Brink was blij met zijn manschappen. “Ten opzichte van vorig jaar is dit wel lekker. Toen wonnen we in de voorbereiding alleen van Unicum en nu hebben we er al eentje binnen. Ik ben tevreden over de eerste twee trainingsweken en daar past deze wedstrijd prima in. De jongens hebben het goed gedaan.”