Afbeelding
Klaas Huisman

Alleen medisch wonder kan seizoen Juryan Zandvliet nog redden

Sport

DRONTEN – Juryjan Zandvliet hoopt op een medisch wonder, maar normaal gesproken is het seizoen van de asv Dronten-speler nu al ten einde. Een afgescheurde kruisband en een gekwetste meniscus, zo luidt de diagnose. Maar opgeven is er voor Zandvliet niet bij.

Ruim een week geleden, in het oefenduel met Hierden, gaat Zandvliet van de hemel naar de hel. Zijn invalbeurt is drie minuten oud als hij scoort. Weer drie minuten later is het feest alweer voorbij. Het gaat faliekant mis met zijn knie, waardoor verder spelen geen optie is. In de dagen daarna wordt de schade snel duidelijk: afgescheurde kruisband en schade aan de meniscus. Hoogstwaarschijnlijk wacht een operatie.

"Geen einde seizoen"

In de meeste gevallen wacht vervolgens een hersteltijd van een maand of negen. Zandvliet is vastberaden om dan alweer op het veld te staan. “Nee, het is geen einde seizoen. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk fit te worden. Ik ben met meerdere fysio’s en specialisten aan het werk en doe er alles aan om te kunnen beginnen met herstellen”, zegt Zandvliet, die ook nog jeugdtrainer is bij PEC Zwolle.

Deze week wordt duidelijk of Zandvliet daadwerkelijk onder het mes moet. Voor zijn kruisband, maar ook om zijn meniscus een beetje bij te schaven. “Mocht dat gebeuren, dan kan ik vier tot zes weken helemaal niets doen. Maar daarna ga ik starten met herstellen en ben ik er 24 uur per dag mee bezig. Na de winterstop hoop ik terug te zijn.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden