ASVD korfbal kent uitstekende start in Enschede tegen Rigtersbleek: 13-19 winst

DRONTEN - De korballers van ASVD zijn het seizoen begonnen met een 16-22 overwinning in Enschede op Rigersbleek.

Verslag ASVD Korfbal

Na een goede voorbereiding van zowel het tweede als het eerste van ASVD, begon afgelopen de zaterdag de competitie tegen Rigtersbleek uit Enschede. Waar in de voorbereiding door beide selectieteams alle wedstrijden (met goed korfbal) waren gewonnen, moest deze lijn nu doorgetrokken worden in de competitie.

Na de lange rit richting Enschede mocht eerst het tweede van ASVD aantreden tegen het tweede van Rigtersbleek. De tegenstand bleek iets minder sterk te zijn dan van te voren verwacht. Ondanks de uiteindelijke 16-22 overwinning moet het tweede nog iets meer leren niet mee te gaan in het trage tempo van de tegenstander en het eigen dynamische spel te blijven spelen.

Lastige wedstrijden

Na het tweede begon het hoofdprogramma: Rigtersbleek 1 - ASVD 1. Een wedstrijd die vorig jaar twee keer in de zaal gespeeld is. Dit waren lastige wedstrijden tegen een felle Enschedese ploeg. Taak voor ASVD om dus van de eigen kracht en duels uit te gaan en zich niet mee te laten slepen door de tegenstander.

Zoals gehoopt startte ASVD redelijk sterk en probeerde direct het initiatief naar zich toe te trekken. Toch bleek Rigtersbleek ook deze keer weer een lastige ploeg waar niet zomaar afstand van genomen kon worden. Aan het einde van de eerste helft liepen de aanvallen aan Drontense zijde steeds stroever en werden er maar moeilijk kansen gecreëerd.

Scherper in duels en afronding

In de tweede helft trok ASVD de wedstrijd naar zich toe door veel scherper te zijn in de duels en in de afronding. Door de fitheid van de ploeg en de drive om elk duel te winnen van de directe tegenstander, liep ASVD steeds verder weg bij de tegenstander. Een mooi voorbeeld dat er dit jaar een brede selectie staat met een hoog niveau is de invalbeurt van Lieke Beckerman die haar debuut maakte. Het eerste balcontact direct een doelpunt, waarna ze even later haar score verdubbelde. De scheidsrechter floot af bij een verdiende 13-19 eindstand.

Coach Wilbert Leendertse was tevreden na de wedstrijd: 'We wisten van te voren dat Rigtersbleek geen tegenstander is die zich snel gewonnen geeft. We waren gewaarschuwd voor hun inzet en het constant opzoeken naar de grens. Eind van de eerste helft liep het even wat minder maar gelukkig hebben we in de rust alles recht kunnen zetten. De tweede helft hebben we door een sterke collectieve prestatie de overwinning binnen kunnen slepen.'