BAS Voetbal en gemeente Dronten zitten rond de tafel over kunstgras

Sport

BIDDINGHUIZEN - De acties van BAS Voetbal om de aanleg van een kunstgrasveld op de agenda te krijgen bij de gemeente Dronten, hebben succes opgeleverd. ,,Op dit moment zitten we constructief met de gemeente om tafel en wordt er serieus onderzoek gedaan naar de mogelijkheden”, schrijft het voetbalbestuur op haar website.

Dit voorjaar heeft BAS haar zaak bepleit bij vrijwel alle raadsfracties. Het leidde tot een beslissing van de gemeenteraad om te onderzoeken of er ‘budgetneutraal’ een kunstgrasveld kan komen in Biddinghuizen.

,,Het is nog een hele klus om dat te onderzoeken, maar wij hebben de rotsvaste overtuiging dat het met enige creativiteit zover kan komen”, aldus het bestuur.

Geen hogere lasten

De gemeenteraad heeft aangekondigd pas akkoord te gaan als het niet tot structurele hogere jaarlijkse lasten leidt. ,,Het nieuwe sportcomplex kan qua omvang kleiner worden, want het kunstgrasveld kan intensief worden benut voor trainingen en wedstrijden”, redeneert BAS.

,,De ruimte die we daardoor niet meer nodig hebben, moet dan een zinvolle bestemming krijgen zodat de jaarlijkse lasten voor de gemeente beperkt worden.”

Video Huib van Os

Eén-op-één gesprekken.
Alleen selecte groep inwoners krijgt alsnog één-op-één gesprek over deal De Regt de regt 22 uur geleden
Bewoners gaven hun mening over de nieuwe appartementen.
OFW en aannemer sluiten samen met huurders de bouw van MFC Swifterbant af 22 uur geleden
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 23 uur geleden