Saba Gwedelidze scoort de 5-4.
Saba Gwedelidze scoort de 5-4. Gert Buchner

'Geblesseerde' Gwedelidze bezorgt ASVD Zaalvoetbal op de valreep bekerwinst

DRONTEN - Het leek maandagavond op penaltyā€™s uit te draaien tijdens de bekerwedstrijd van ASVD Zaalvoetbal tegen ZVV Jong Eagles uit Oldenzaal. Een halve minuut voor tijd zorgde uitblinker Saba Gwedelidze echter uit een voorzet van Sander Zuidema voor de beslissende 5-4.

ASVD is vorig seizoen uit de topklasse gedegradeerd en komt dit seizoen uit in de hoofdklasse. Maar liefst vijf spelers gingen weg en daarvoor in de plaats kwamen keeper Mike te Wiele, Marc de Haan uit Zwolle, Niels Willems en Erik de Weerd.

Na oefenwedstrijden tegen De Kolkrijst uit Amersfoort (9-2 winst) en Anatolia uit Lelystad (3-2 verlies) stond maandag de eerste officiƫle wedstrijd op het programma.

1-4 achterstand

ASVD oogde in de eerste helft onrustig en stond bij rust met 1-3 achter (doelpunt Erik de Weerd). Na rust werd het zelfs 1-4 en met nog een kwartier op de klok leek het een moeilijke opgave te worden.

Saba Gwedelidze zou vanwege een knieblessure niet spelen, maar besloot de laatste 14 minuten toch mee te doen. Niet veel later scoorde hij uit een vrije trap en gaf hij een assist voor de 3-4 van Niels Willems. Vier minuten voor tijd maakte Saba de gelijkmaker en tenslotte ook de winnende treffer.