©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: Blijft het feest in vierde klasse C?

Sport

DRONTEN – Voorlopig is het in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal één groot Drontens feestje. Swift ’64 en Reaal Dronten bezetten namelijk de eerste twee posities van de ranglijst en gelden ook zaterdag weer als favorieten. Swift treft Wijthmen, Reaal speelt tegen Wilsum.

Asv Dronten

Voor asv Dronten wacht zaterdag één van de mooiste uitwedstrijden van het seizoen. De ploeg van trainer Wim Kroes gaat op bezoek bij SC Genemuiden, dat uit de eerste vier wedstrijden acht punten haalde. Asv Dronten trok vorig weekend het eerste punt over de streep en kan zaterdag met een vrij fitte selectie op pad. Het duel tussen SC Genemuiden en asv Dronten begint om 14.30 uur.

BAS

In de derde klasse B speelt BAS zaterdag een uitwedstrijd bij Zwart Wit ’63. De Biddinghuizenaren zijn na twee wedstrijden de hekkensluiter en azen in Harderwijk op de eerste drie punten van het seizoen. Trainer Bert van den Brink kan beschikken over een zo goed als fitte selectie, aangezien ook Tom Drent vorige week alweer in de basis begon. Zwart Wit ‘63 - BAS start zaterdag om 15.00 uur.

Swift '64

Zoals gezegd is het in de vierde klasse C een feestje der Drontense voetbalclubs. Swift ’64 en Reaal Dronten hebben allebei nog het volle pont behaald en staan daardoor samen bovenaan. Eerstgenoemde lijkt zaterdag een ‘makkie’ te hebben, aangezien het speelt tegen laagvlieger Wijthmen (15.00 uur).

Reaal Dronten

Reaal Dronten speelt wederom ook een thuisduel en neemt het op tegen Wilsum. Die ploeg verloor in het bekertoernooi onder andere met 5-0 van BAS, maar draait in de competitie een stuk beter. Vorige week was de formatie met 4-2 te sterk voor HTC en de eerste wedstrijd werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen VSW. Op Sportpark De Munten, waar Reaal speelt op veld 2, wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Programma

14.30 uur Genemuiden – asv Dronten

15.00 uur Zwart Wit ’63 – BAS

15.00 uur Swift ’64 – Wijthmen

14.30 uur Reaal Dronten – Wilsum

Abonneer gratis

op de digitale krant