ASVD Korfbal
ASVD Korfbal ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Ingreep in de rust leidt tot derde overwinning ASVD Korfbal

DRONTEN - De korfballers van ASVD pakten zaterdag tegen EKVA uit Almere voor de derde keer op rij de volle winst. Na een achterstand bij rust greep coach Wilbert Leendertse in en dat leidde uiteindelijk tot een 18-23 overwinning.

Verslag ASVD Korfbal:

Het tweede slaagde erin om met een weergaloze eerste helft de tegenstander volledig weg te spelen. Via een ruststand van 4-20 werd er afgefloten bij 14-30. Aan het eerste de taak om net zo scherp te starten.

Door afwezigheid van Selwin Edzes startte Thijmens Sipkens in de basis. Daar waar het tweede vanaf het begin met beweeglijk korfbal via alle spelers wist te scoren, had het eerste veel meer moeite met de eerste vijfendertig minuten.

Baltempo te laag

EKVA startte met achterverdedigen waardoor ASVD niet goed in staat was om haar eigen spel te spelen. Het baltempo lag laag, duels werden niet gewonnen en men miste scherpte bij het schieten. Hierdoor kwam EKVA op een voorsprong van 6-2.

Toch slaagde ASVD erin om de achterstand om te buigen naar een gelijke stand van 8-8. Het missen van concentratie leidde tot onnodige fouten wat zorgde voor een ruststand van 12-10 in het voordeel van EKVA.

Meer vertrouwen

Coach Wilbert Leendertse besloot in te grijpen door Joël Koolen en Robin ter Woord de tweede helft te laten starten. Dit bleek een juiste zet. ASVD kreeg meer vertrouwen en kwam langszij. Via 12-13 werd het bij 15-15 voor de laatste keer gelijk.

Mede door nog een sterke wisselbeurt van Marscha van der Hoop wist ASVD uit te lopen naar 16-21. In deze fase van het spel slaagde ASVD er wél in om duels te winnen en scherp te schieten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 18-23 voor ASVD.

Rollen omgedraaid

Net als in de wedstrijd van vorige week, maakte ASVD in de tweede helft het verschil. Coach Wilbert Leenderte heeft er met de wissels voor gezorgd dat de rollen in het veld werden omgedraaid. ,,Ik ben blij dat we over een brede selectie kunnen beschikken en in staat zijn om de wedstrijd in de tweede helft naar ons toe te trekken.”

ASVD staat nu met 6 punten bovenaan de ranglijst. Volgende week speelt ASVD een thuiswedstrijd tegen de nummer 2, Roda uit Westzaan. Aanvang is 15:30.