Loraine Westerneng in actie voor ZAC.
Loraine Westerneng in actie voor ZAC. ©maartenheijenk.nl

Loraine Westerneng, Lisa Groot Koerkamp en Mark Roethof nemen afscheid van ZAC

Sport

DRONTEN - Basketbalsters Loraine Westerneng, Lisa Groot Koerkamp en coach Mark Roethof, allen uit de gemeente Dronten, hebben het tweede divisieteam van ZAC verlaten. Met name de onzekere toekomst van het Zwolse vrouwenbasketbal noopte hen tot een afscheid.

Het drietal was sterkhouder bij het basketbalteam uit Zwolle en kende daar enkele uitstekende seizoenen. Ondanks de successen werd aan het eind van vorig seizoen echter al duidelijk, dat de basis te smal was voor het nieuwe seizoen.

Rentree bij BAS

Loraine Westerneng maakte dit weekeinde haar rentree bij BAS in Biddinghuizen. Zij scoorde meteen 33 punten bij de 38-94 overwinning op Rebound uit Harderwijk.

Lisa Groot Koerkamp is naast haar werk als fysiotherapeut met een studie begonnen, waardoor de combinatie met basketballen in Zwolle moeilijk werd. Ook zij heeft de deur naar haar oude club BAS op een kier gezet.

Te kleine vijver

Coach Mark Roethof vertelt over zijn afscheid van ZAC: ,,Er waren te veel afvallers, geen doorstroming binnen de vereniging en een te kleine vijver aan dames senioren van buiten de vereniging.''

ZAC gaat zaterdag ook zonder het Drontense drietal beginnen aan de nieuwe competitie en gaat na twee wedstrijden evalueren of het seizoen wordt afgemaakt.