ASVD/Solana wint in extremis eerste wedstrijd van het seizoen

ASVD/Solana trad afgelopen maandag met een zo goed als fitte selectie aan tegen ZVE/de Poort uit Elburg. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen in de 1e klasse oost en het werd een kraker van jewelste.

ASVD/Solana kwam uitstekend uit de startblokken en na enkele goede acties was het Jeffrey van de Brakel, die zich door de verdediging heen boorde en de 1-0 aantekende! ASVD/Solana zat lekker in de wedstrijd en creëerde menig kans. Vlak voor rust was het weer Jeffrey die voor een 2-0 ruststand leek te gaan zorgen, maar hij schoot hard naast.

Na rust kreeg ASVD/Solana nog enkele kansen, maar was het ZVE, dat met een schitterend schot de 1-1 aantekende. ASVD/Solana leek wat van slag en na knullig balverlies in de verdediging kwam ZVE zelfs op voorsprong. Niet lang hierna werd de bal ingespeeld op de spits van ZVE, deze hield de bal goed vast en wist met de rug naar de goal zichzelf vrij te maken en binnen te schieten. 1-3!
Waar er geen vuiltje aan de lucht leek, stond ASVD/Solana met nog 5 minuten te gaan ineens achter en leek het team met een nederlaag genoegen te moeten nemen!
Een vrije trap leek toch soelaas te bieden. Mark dacht niet na en schoot de bal van dichtbij tegen de touwen: 2-3!

Met een tactische omzetting, keeper van Elp werd gewisseld voor Kevin Dijkstra, die als speler/keeper ging fungeren, was het alles of niets!
Een goeie aanval, waarbij Mark hard werd ingespeeld en de bal meteen voor de goal bracht, werd door Danny Mol keurig afgerond en zo was een punt gered.
Een minuut voor tijd kreeg Kevin de bal, dreef deze op en speelde Jeffrey aan, deze legde de bal terug en Kevin schoot met rechts de bal precies in de hoek: 4-3! En zo won ASVD/Solana de openingswedstrijd in extremis van het goed spelende ZVE uit Elburg, die zeer teleurgesteld afdroop!

Een goed begin voor ASVD/Solana. Op 28 september spelen zij opnieuw, uit in Apeldoorn tegen WSV!

Selectie: Stefan Zuidema, Kevin Dijkstra, Jeffrey van de Brakel, Anko van Leeuwen, Sylvester van de Veen, Mark Benning, Danny Mol en Stefan van Elp