BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS boekt eerste zege en zegt laatste plaats vaarwel

BIDDINGHUIZEN – Het is BAS zaterdag gelukt om de eerste drie punten van het seizoen over de streep te trekken. De Biddinghuizenaren waren op eigen veld, na een regen van kansen, met 2-1 te sterk voor ASC Waterwijk. “Dit is een opluchting”, stelt trainer Bert van den Brink.

Het wilde dit seizoen nog niet vlotten bij BAS. De eerste drie wedstrijden werden allemaal verloren en daardoor stond de ploeg onderaan. Een stijgende lijn was er wel, maar punten nog niet. Zaterdag tegen Waterwijk kwam daar verandering in. De Biddinghuizense formatie speelde een aardige eerste helft en dat resulteerde na een half uur in de openingstreffer van Bas Suidgeest.

Mark Schaap maakt 2-0

Na de rust bleef BAS kansen bij elkaar spelen. Via invaller Mark Schaap werd het twintig minuten voor tijd 2-0, waarna onder andere spits Stefan Tolhoek de nodige kansen om zeep hielp. In de slotfase kwam Waterwijk nog terug tot 2-1 en werd het nog even spannend, maar het lukte BAS om de punten in Biddinghuizen te houden.

Twaalfde

Zo klom BAS naar een twaalfde plaats. Rood-Wit ’58 is nu met één punt de hekkensluiter, terwijl EFC ’58 met twee punten op plaats dertien staat. Volgende week speelt BAS thuis tegen Terschuurse Boys. Aanvang: 14.30 uur.