Demonstratie synchroonzwemmen.
Demonstratie synchroonzwemmen. Zuiderzeezwemmers

Onder Dak krijgt deel van opbrengst sponsorzwemmen Zuiderzeezwemmers

Sport

DRONTEN - De Zuiderzeezwemmers hebben het geld opgeteld dat ze bij elkaar hebben gebracht tijdens het sponsorzwemmen, eerder deze maand. De stichting Onder Dak krijgt een deel van de opbrengst van € 1920,45.

De Zuiderzeezwemmers hebben de afgelopen jaren sponsorzwemmen georganiseerd voor het houden van clubactiviteiten of de aanschaf van clubkleding. Het evenement van de vijf afdelingen (waterpolo, synchroon-, elementair-, wedstrijd- en masterzwemmen) was steeds zo’n succes dat er nu een jaarlijks terugkerende activiteit van is gemaakt.

Er waren demonstraties van het waterpolo en synchroonzwemmen en er werd baantjes gezwommen in drie leeftijdscategorieën. De deelnemers lieten zich sponsoren voor een vast bedrag of een bedrag per baantje.

Onder Dak

Een deel van de opbrengst gaat naar Onder Dak. Zij maken het mogelijk voor kinderen en mensen met een beperking om aan warmwaterzwemmen te doen in zwembad Overboord. De cheque wordt eind oktober overhandigd tijdens de clubkampioenschappen. Dan worden ook Jesper Dinger en Eva Arkenbout in het zonnetje gezet. Zij hebben met baantjes zwemmen het meeste geld opgehaald.

Er was in het zwembad een gevarieerd avondprogramma. ,,Al met al dus een supergezellige start van het nieuwe zwemseizoen’’, aldus de Zuiderzeezwemmers.