Gino Garos (Swift'64)
Gino Garos (Swift'64) ©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: Swift moet het stellen zonder Gino Garos

Sport

SWIFTERBANT – Alles leek in Swifterbant op rolletjes te lopen. Met de nadruk op leek. De prestaties zijn nog altijd buitengewoon goed -Swift is koploper in 4C-, maar op het personele vlak zijn er nu toch wat problemen. Zo kampt aanvaller Gino Garos mogelijk met een zware knieblessure.

Garos liep de blessure op tijdens de dinsdagtraining en mist in ieder geval de wedstrijd van zaterdag tegen Wilsum. Een definitieve diagnose is nog niet gesteld, maar het gaat mogelijk om een kruisbandblessure. De aanvaller kampte eerder al met veel blessureleed. Dit seizoen leek hij zich echter in de basiself te spelen, want in het merendeel van de wedstrijd stond hij aan de aftrap.

Swift neemt het zaterdag op tegen Wilsum, dat onlangs nog klop kreeg van Reaal Dronten (6-2). De ploeg van trainer Patrick Posthuma is, na puntenverlies van Reaal, alleen koploper in 4C. “Na vandaag zijn wij het wild”, zei Posthuma daar al over. Swift ‘64 en Wilsum beginnen zaterdag om 15.00 uur aan hun wedstrijd.

Asv Dronten

Hoofdklasser asv Dronten gaat zaterdag op bezoek bij Oranje Nassau. Die ploeg is een oude bekende, aangezien de twee teams elkaar vorig jaar ook al troffen. De Groningers pakten tot dusver al zeven punten en staan daarmee op een elfde plaats. Asv Dronten pakte één punt en vindt zichzelf terug op een laatste plaats. De aftrap in Groningen is om 15.00 uur.

BAS

In Biddinghuizen haalde men vorige week even opgelucht adem. Tegen ASC Waterwijk werd de eerste overwinning over de streep getrokken (2-1) en daarmee verliet BAS de laatste plaats. Zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen Terschuurse Boys. De Biddinghuizenaren moeten het in ieder geval doen zonder Christiaan Grin, hij is afwezig. Aanvang: 14.30 uur.

Reaal Dronten

Reaal Dronten krijgt in de vierde klasse C een mooie kans om de zeperd van vorige week recht te zetten. Bij Zwolsche Boys werd er met 6-2 verloren en zaterdag volgt er wederom een reis naar Zwolle. De Drontenaren gaan namelijk op bezoek bij HFC Storica, de ploeg die vorige week werd afgedroogd door Swift ’64. Een makkelijke middag ligt dan ook in het verschiet. Aanvang: 14.30 uur.

Volledig programma

14.30 uur BAS – Terschuurse Boys

14.30 uur HFC Storica – Reaal Dronten

15.00 uur Oranje Nassau – asv Dronten

15.00 uur Swift ’64 – Wilsum