Opbouw voor de Flevo Delta Dag.
Opbouw voor de Flevo Delta Dag. AV Flevo Delta

Atletiekclub Dronten druk met opbouw voor eerste Flevo Delta Dag van zaterdag

Sport

DRONTEN - Om weer wat geld te krijgen in de door de voormalige penningmeester ‘leeggeplunderde’ clubkas wordt morgen (zaterdag 1 oktober) de eerste Flevo Delta Dag gehouden. Tussen 10 en 16 uur zijn er tal van activiteiten voor zowel leden als niet-leden. De dag valt samen met de clubkampioenschappen.

,,In het voorjaar werd bekend dat Flevo Delta door de jaren heen een groot bedrag is ontfutseld’’, melden de organisatoren van de dag, ,,Nadat de leden van de eerste schrik waren bekomen, kwamen er al snel plannen om geld in te zamelen. Veel van deze plannen zijn nu gebundeld in deze eerste Flevo Delta Dag.’’

Prijzen en producten

Veel leden en bedrijven hebben prijzen beschikbaar gesteld. Dat zijn naast producten ook workshops en diensten. Van Chinese les tot voedingsadvies en van oppassen tot een verjaardagstaart naar wens. Er worden morgen loopanalyses, massages en voetverzorgingen gegeven. Er is een rad-van-fortuin en een marktkraam.

Producten en diensten kunnen gekocht of gewonnen worden, zoals een maand gratis sporten bij Leisure World. My Modern uit Dronten-West heeft 2 topstukken ingebracht. Een professioneel ingelijste, originele litho van Herman Brood en daarnaast nog een design-stoel in originele uitvoering. Een Panton Chair van Vitra, ontworpen door Verner Panton.

Kinderprogramma

Voor kinderen is er een spellencircuit met luchtkussen, koekhappen, spijkerbroek-hangen, balgooien, schminken en grabbelen. Er is een ook een Wii en een dj aanwezig.

In de kantine kunnen deze dag hapjes besteld worden. Naast taart, gebakken door vele leden, zijn er onder andere smoothies, pannenkoeken en gehaktballetjes. De Kerstloop heeft herinneringen van voorgaande jaren beschikbaar gesteld, zoals bidons, handdoeken en loopshirts. Pupil Linde Houweling is zelfstandig een lege-flessen-actie begonnen, dus statiegeldflessen zijn ook welkom.

Rond het middag uur vind naast het rad van fortuin ook een ludieke Olympische estafette plaats met teams, maar bestaan uit bijvoorbeeld gezinsleden of vriendenclubs.

Jaarlijks vervolg

,,Wellicht bevalt deze dag voor en door leden zó goed, dat er een jaarlijks vervolg komt’’, aldus de organisatie, ,,De club heeft immers nog wensen genoeg. Er ligt een kogelslingerkooi die opgebouwd moet worden en ook het clubhuis is aan renovatie toe.’’

Afbeelding
Afbeelding
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden