Links Joël Koolen en rechts Vincent van Bussel.
Links Joël Koolen en rechts Vincent van Bussel. ASVD korfbal

ASVD controleert de wedstrijd en wint met 15-21 van Exakwa

DRONTEN - De korfballers van ASVD hebben op het gras in Lelystad goede zaken gedaan tegen Exakwa: 15-21 winst. Ook de concurrenten NKC’51 en Roda wonnen en daardoor staat ASVD nog steeds samen met deze twee ploegen op kop.

Exakwa stond puntloos onderaan en het was zaak voor ASVD/Kwoot om deze wedstrijd winnend af te sluiten om aansluiting te houden met de medekoplopers. Door de afwezigheid van Selwin Edzes speelde ASVD in een ietwat gewijzigde opstelling en begon Joël Koolen in de basis.

Niets te verliezen

Exakwa had niks te verliezen en kon vrijuit spelen. Dit deed de ploeg uit Lelystad dan ook en hierdoor ging de wedstrijd in de beginfase gelijk op. Ondanks dat ASVD het betere van het spel had, bleef Exakwa tot 5-5 in het spoor van ASVD. Hierna werd er een gaatje geslagen naar 5-9.

,,Vlak voor rust was de verhouding tussen de twee ploegen even zichtbaar. Wij creëerden veel, maar waren niet heel scherp. Toch was dit de opmaat voor het verschil’’, aldus coach Wilbert Leendertse. ASVD bereikte de rust met een 9-11 voorsprong.

Belangrijk gat

In de tweede helft sloeg ASVD direct een belangrijk gat naar 9-13 door twee doelpunten van de goed spelende Johanneke Kievit. Via 11-17 werd uiteindelijk een verdiende 15-21 overwinning behaald. ,,Wij controleerde in de tweede helft de wedstrijd en wonnen verdiend”, aldus Wilbert Leendertse.

Komende zaterdag wacht ASVD de uitwedstrijd tegen Elburg (15.30 uur).

Exakwa 2 - ASVD 2 10-23

Voorafgaand aan de hoofdmacht trad het tweede team aan tegen Exakwa 2. Exakwa stond met twee punten in de onderste regionen, waarbij ASVD 2 de ongeslagen positie wilde behouden.

Hoewel de omstandigheden even wennen waren voor de ploeg uit Dronten -er werd op gras gespeeld- behaalde ASVD 2 een gemakkelijke overwinning: 10-23. Hiermee blijft het team ongeslagen koploper in de reserve tweede klasse.