Aanleg van het kunstgrasveld in Swifterbant.
Aanleg van het kunstgrasveld in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Fractie PvdA in Dronten stelt vragen over gezondheidsrisico's kunstgrasvelden

Sport

DRONTEN - De fractie van de PvdA in de gemeenteraad heeft het college van B en W vragen gesteld over de mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels in kunstgrasvelden. ,,We doen niet aan paniekvoetbal, maar de berichtgeving is te verontrustend om ongemoeid te laten. Het gaat immers om de gezondheid van onze kinderen’’, aldus de fractie op Facebook.

,,De PvdA vraagt om een inventarisatie van alle kunstgrasvelden van de gemeente Dronten inclusief de trapveldjes, Johan Cruijf coarts in de wijken en welk vulmiddel er is gebruikt op deze velden’’, aldus de fractie.

Swift'64

Voetbalvereniging Swift’64 heeft op haar website een bericht geplaatst van de KNVB over dit onderwerp, dat sinds een uitzending van het tv-programma Zembla in de belangstelling staat. ,,De KNVB wil dat iedereen op een gezonde en veilig manier kan voetballen’’, schrijft de voetbalbond.

De KNVB heeft zich tot nu toe steeds gebaseerd zich op een onderzoek van het Rijksinstituut voor Veiligheid en Milieu (RIVM) in opdracht van de overheid: ,,En het RIVM heeft de KNVB laten weten nog steeds achter de resultaten van deze onderzoeken te staan.’’ De bond wil de bevindingen uit Zembla zorgvuldig bekijken.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden