Johanneke Kievit
Johanneke Kievit ©maartenheijenk.nl

Stafworp van Johanneke Kievit bezorgt ASVD Korfbal op de valreep de winst

Sport

DRONTEN - De korfballers van ASVD maakten het zichzelf moeilijk in Elburg. Een strafschop van Johanneke Kievit vlak voor tijd bracht de beslissing: 18-19 winst.

Net als vorige week, startte Joël Koolen op de plek van de afwezige Selwin Edzes. ASVD begon als gedeeld koploper, Elburg verkeert in de onderste regionen. Het doel was dan ook om zo snel mogelijk een grote voorsprong op te bouwen.

Kansen missen

Dit lukte gedeeltelijk. Het veldspel van de Drontenaren was beter en sneller, maar door het missen van te veel kansen drukte ASVD dit kwaliteitsverschil niet uit in doelpunten. De rust werkt bereikt bij 4-8, maar dit verschil had veel groter moeten zijn.

De ploeg uit Dronten liep in de tweede helft meteen uit naar zes punten verschil, wat de opmaat leek voor een goed vervolg. Er volgde echter een slechte periode, wat ervoor zorgde Elburg weer hoop kreeg.

Beslissend doelpunt

Elburg voerde twee wissels door en een paar minuten voor tijd trok de thuisploeg de stand gelijk: 18-18. Een aantal spannende minuten volgde. Vlak voor tijd ging een heer van Elburg dom in de fout en werd er gefloten voor een terechte strafworp.

Johanneke Kievit hield haar zenuwen onder controle en maakte het beslissende doelpunt, waardoor ASVD opgelucht adem kon halen. De scheids floot vervolgens af met een 18-19 eindstand op het scorebord.

Niet tevreden

Coach Wilbert Leenderste was ondanks de overwinning niet tevreden: ,,We moeten leren volwassener te gaan spelen. De afgedwongen kansen moeten scherper worden afgerond.’’

,,Door meer ontspannenheid te vinden in het spel moet een hoger schotpercentage worden gehaald waardoor je een wedstrijd als deze al voor rust in het slot kan gooien.’'

Scores:

  • Joël Koolen 5
  • Johanneke Kievit 5
  • Wouter Neutel 2
  • Ingrid de Boer 2
  • Vincent van Bussel 2
  • Jacco Boonstra 2
  • Valery Broekhuizen 1

Volgende week

Volgende week staat de laatste veldwedstrijd voor de zaalperiode op het programma. ASVD neemt het daarna op tegen Revival uit Terschuur, waar oud ASVD'er Suzanne Ceelen korfbalt.

ODIK (Barneveld) - ASVD 2 11-17

De 11-17 overwinning van het tweede lijkt ruim, maar de eerste helft was spannend. De rust werd zelfs bereikt met een achterstand: 7-6 voor ODIK.

De tweede helft trok ASVD het initiatief naar zich toe en boog de achterstand om in een ruime overwinning. Het eindsignaal werd bereikt met een 11-17 eindstand, waardoor ASVD 2 nog altijd zonder puntverlies bovenaan staat.

Volgende week staat het tweede de belangrijke thuiswedstrijd tegen achtervolgers Dindoa. Dit