Rik van der Eerden dient asv Dronten dikke nederlaag toe

DRONTEN – Een wedstrijd waarin het moest gebeuren, dat was het zaterdag voor asv Dronten. Thuis tegen AZSV aasde de ploeg op de eerste overwinning, maar zover kwam het niet. Sterker nog, er werd dik verloren: 1-5.

Grote man aan de kant van AZSV van Rik van der Eerden. Hij nam niet één, niet twee, niet drie, maar alle vijf de treffers voor zijn rekening. Asv Dronten kwam in eerste instantie nog wel op voorsprong. De thuisploeg begon prima en drukte dat via Jodi de Boer al na drie minuten uit in de score, maar tien minuten later was het alweer gelijk.

Net na de rust werd het via Van der Eerden 1-2, maar was er nog geen man overboord. De Drontenaren kregen ook best kansen op meer, alleen lukte het niet om de doelman klop te geven. Aan de andere kant gebeurde dat vervolgens wel, want in de slotfase liep AZSV verder uit.

Weer slotfase

In de 86ste minuut completeerde Van der Eerden zijn hattrick en vier minuten later had hij er nog twee extra in liggen. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 1-5 en zo wordt de klus van asv Dronten zwaarder en zwaarder. De achterstand op de veilige zone bedraagt al negen punten.