Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Vooruitblik voetbal: BAS speelt op eigen terrein heuse polderderby

Sport

DRONTEN – Een vol voetbalprogramma, waarin BAS het zaterdag opneemt tegen poldergenoot Batavia ’90. Asv Dronten gaat op bezoek bij koploper ACV en de vierdeklassers Swift ’64 en Reaal Dronten spelers respectievelijk tegen CSV ’28 en Zalk.

Asv Dronten

Voor asv Dronten wacht zaterdag het moeilijke uitduel bij lijstaanvoerder ACV. De Drontenaren staan na acht wedstrijden op één punt, terwijl de tegenstander uit Assen er al zestien heeft verzameld. Trainer Wim Kroes kan beschikken over de gebruikelijke namen, die om 14.30 uur aan de aftrap staan.

BAS

In Biddinghuizen staat er een polderderby op het programma. BAS neemt het op eigen veld op tegen promovendus Batavia ’90, dat ook dit jaar weer hoge ogen gooit. Doelman Sander Westdijk op de site van BAS: “Het is lastig om te zeggen wat we moeten verwachten. Wel weet ik dat Batavia uit de vierde klasse komt en dat het goed aan de competitie is begonnen.” Het duel tussen BAS en Batavia begint om 14.30 uur.

Swift '64

Swift ’64 gaat tegen CSV ’28 (15.00 uur) proberen de nederlaag van vorige week recht te zetten. In het Zwolse CSV treft de ploeg van trainer Patrick Posthuma de nummer vier van de ranglijst, die moet winnen om aan te haken bij de top. Voor Swift begint ook de periodetitel interessant worden, aangezien er nog maar twee wedstrijden te spelen staan. Reaal, Zwolsche Boys en Swift hebben allebei vijftien punten.

Reaal Dronten

Het laatstgenoemde geldt ook voor Reaal Dronten. Ook de Drontenaren vechten om de eerste periodetitel en moeten zaterdag zien af te rekenen met Zalk. Zalk is de nummer zes van de ranglijst en speelde vorige week met 2-2 gelijk tegen CSV. Aanvang: 14.30 uur.

Volledig programma

14.30 uur ACV – asv Dronten

14.30 uur BAS – Batavia ‘90

14.30 uur Zalk – Reaal Dronten

15.00 uur Swift ’64 – CSV ‘28