Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: ontknoping kan alle kanten op

Sport

DRONTEN/SWIFTERBANT – We noteren de achtste wedstrijd van de competitie en in de vierde klasse C dreigt het zaterdag al bloedstollend spannend te worden. Inzet is de eerste periodetitel, die nog gewonnen kan worden door Reaal Dronten, Zwolsche Boys en Swift ’64.

Op pole position staat Reaal Dronten. De ploeg van trainer Henk Posthuma heeft net als Zwolsche Boys en Swift achttien punten, maar beschikt over een beter doelsaldo. De Drontenaren staan op een saldo van plus 25, terwijl Zwolsche Boys plus 24 noteert. Swift staat als nummer drie op plus 23 en heeft op voorhand dus de minste kans op het winnen van de prijs.

Beslissingswedstrijd

Want een prijs is het. Zaterdag spelet Reaal Dronten thuis tegen laagvlieger Wijthmen. Zwolsche Boys speelt een uitwedstrijd bij Wilsum, terwijl Swift ’64 moet afreizen naar VSW. Alle wedstrijden beginnen om 14.30 uur, dus rond de klok van 16.30 uur is wel bekend wie er met de prijs aan de haal is gegaan.

Het kan echter ook nog zo zijn dat er zaterdag niets wordt beslist. Bij een gelijk doelsaldo en een gelijk aantal doelpunten voor, komt er namelijk een beslissingswedstrijd. Mocht Zwolsche Boys er zaterdag eentje meer maken dan Reaal en daardoor op gelijke hoogte komen, volgt er een beslissend potje.

Swift achter

De kans dat Swift zo’n wedstrijd gaat spelen, is minimaal. De mannen van coach Patrick Posthuma maakten tot dusver 28 goals en staan daarmee ver achter Reaal (36) en Zwolsche Boys (35).

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten – Urk

14.30 uur VOP – BAS

14.30 uur Reaal Dronten - Wijthmen

14.30 uur VSW - Swift '64

Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 1 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 23 uur geleden