Bliksemstart helpt Reaal Dronten op het goede spoor

Sport

DRONTEN ā€“ Reaal Dronten heeft zaterdag in de vierde klasse C beslag gelegd op de eerste periodetitel. De Drontenaren wonnen met 5-1 van Wijthmen en daardoor bleven zij Zwolsche Boys en Swift ā€™64 op doelsaldo voor.

Het ging zaterdag om het doelsaldo. Reaal had vooraf Ć©Ć©n doelpunt voorsprong op Zwolsche Boys, twee op Swift ā€™64 en breidde die marge vrijwel direct uit. Na 44 seconden opende Jeffrey van den Brakel al de score en een kleine drie minuten later was Danny Mol al goed voor de 2-0.

Laatste kwartier

Wijthmen kwam via Erik Schonewille nog wel terug tot 2-1, maar daarna nam Reaal verder afstand. Voor de rust schoot Kevin Valk uit een vrije trap de 3-1 binnen en in het laatste kwartier maakte de ploeg het verschil. Na een rode kaart voor Wijthmen was wederom Valk goed voor de 4-1 en de 5-1 van Jeffrey van den Brakel bracht Reaal definitief in veilige haven.

"Smaakt naar meer"

Trainer Henk Posthuma was een blij man, al kijkt hij ook al verder vooruit. ā€œHet is een mooi prijsje, de spelers hebben volgens mij ook nog een feestje in de planning. Maar dit smaakt wel naar meer. Ik wil promoveren en eigenlijk het liefst het kampioenschap.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 23 uur geleden