De start van de kerstloop van vorig jaar.
De start van de kerstloop van vorig jaar. ©maartenheijenk.nl

Kerstloop Dronten moet nieuwe impuls krijgen met verhuizing naar de zondag

Sport

DRONTEN - De Kerstloop Dronten verhuist vanaf volgend jaar naar de zondag. De halve marathon wordt dit jaar voor ’t laatst op de zaterdag gehouden: op zaterdag 17 december.

De belangstelling voor de kerstloop is de laatste jaren teruggelopen: van 2.500 deelnemers drie jaar geleden naar onder de tweeduizend lopers de afgelopen jaren. Daarom zoekt de organisatie al enige tijd naar mogelijkheden om het evenement een nieuwe impuls te geven. Voorzitter Allert Everts noemde daarbij vorig jaar al de verhuizing naar de zondag.

Drukke werkdag

Overwegingen zijn het feit dat de laatste zaterdag voor de Kerst voor veel mensen een drukke werkdag is. Zij kunnen daarom niet meedoen Bovendien is het een belangrijke dag voor winkelcentrum Suydersee. De winkeliers zijn dan ook niet blij met de afsluiting van wegen op die dag.

,,Verder zijn alle landelijke grote loopevenementen op zondag’’, aldus de organisatie, ,,De kerstloop wil doorgroeien in aantal lopers en dan biedt de zondag gewoon meer kansen.’’

Meerpaalplein

De organisatoren denken dat de wijziging naar de zondag wellicht ook andere kansen biedt. Allert Everts noemde in dat kader een mogelijke verhuizing van de start en finish naar het Meerpaalplein.

Op termijn denkt het bestuur aan een meerdaags evenement: ,,De verwachting is, dat de belangstelling hierdoor zal toenemen.’’

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden