Afbeelding
©maartenheijenk.nl

KNVB wacht op rapporten en doet pas daarna uitspraak over Reaal Dronten

Sport

DRONTEN - De Tuchtcommissie van de KNVB is bezig met het verzamelen van rapporten over de zaterdag gestaakt wedstrijd Reaal Dronten - VSW. Pas daarna doet de voetbalbond uitspraken over hoe het incident en de wedstrijd worden afgehandeld.

Reaal Dronten - VSW werd zaterdag door de scheidsrechter gestaakt nadat zich in de rust een handgemeen had voorgedaan.

Gevraagd naar de verdere gang van zaken meldt een woordvoerder van de landelijke Tuchtcommissie dat momenteel de rapporten verzameld worden: ,,Op basis van die verklaringen wordt gekeken hoe deze zaak verder gaat verlopen, wat voor straffen er eventueel worden uitgedeeld en of en wanneer de wedstrijd uitgespeeld wordt.’’

Competitieleider

Competitieleider Ben van Erven van district Oost van de KNVB doet geen uitspraken over de consequenties van het incident. Ook hij wacht op de Tuchtcommissie. Hij meldt dat deze commissie op basis van de ingediende rapporten onderzoek gaat doen. Misschien worden de betrokkenen daarbij mondeling gehoord, maar het kan ook schriftelijk worden afgehandeld.

,,Ten aanzien van het vaststellen van het restant van de wedstrijd is het wachten op de uitspraak van de Tuchtcommissie’’, aldus Van Erven.

Reaal Dronten - VSW