Didi Gest (baan 5) zwom een goede 100 meter vlinderslag.
Didi Gest (baan 5) zwom een goede 100 meter vlinderslag. Zuiderzeezwemmers

Zuiderzeezwemmers zwemmen veertien medailles bij elkaar

DRONTEN - De zwemmers van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten, zwommen afgelopen weekeinde tijdens de diverse finales van het KNZB-circuit veertien medailles bij elkaar.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Zaterdag 10 december hebben de Zuiderzeezwemmers weer prachtige tijden op de klok gezet tijdens een wedstrijd voor de junioren, jeugd en senioren in Zwolle, De zwemmers van de Drontense club namen het op tegen twee clubs uit Zwolle en Zignea uit Emmeloord.

Achttien zwemmers wisten zich te plaatsen voor één van de finales die aan het eind van de middag werden gezwommen. Zes maal wist een Zuiderzeezwemmer de finale te winnen, en er werden ook volop tweede en derde plaatsen gescoord, allen goed voor een medaille. Ook op de afstanden waarbij geen finales konden worden gezwommen deden ze het super, er waren behoorlijk wat zwemmers, die zich bij de beste drie wisten te zwemmen op een afstand.

Grootste verbeteringen

Ondanks het pittige programma dat de zwemmers hadden af te werken in het 2e deel van dit nieuwe KNZB Circuit, was de gemiddelde prestatie zeker goed te noemen. Er werden veel persoonlijke tijden verbeterd. Mandy Hagting scoorde de grootste verbetering, zij deed dat door haar 100 meter vlinderslag met bijna 20 seconden te verbeteren naar een tijd van 1.57.87. Ook Suzanne Vesseur en Didi Gest wisten zich enorm te verbeteren op deze afstand hun tijden waren 1.50.07 en 1.25.47.

De wedstrijd begon met een 400 meter wisselslag voor de jongens en meisjes junioren. Ilmar Stoop zwom deze afstand als enige jongen, hij deed dat in een mooi pr van 5.26.62, Hilde Jonkman werd derde bij de meisjes in een flink pr, zij tikte aan in 6.15.23.

Op de 100 meter vlinderslag kon je je plaatsen voor de finales. Bij de heren jeugd ging tijdens de finales het goud naar Patrick Kip die zich plaatste met een 1.08.00 en in de finale 1.09.64 zwom, Ted Ruiter won het brons in 1.40.34.

Bij de dames jeugd won Cynthia Smit die zich plaatste in 1.12.26 overtuigend, in een tijd van 1.13.36 en bij de dames was Danique Stoop verreweg het snelst in een tijd van 1.05.58 dit was een verbetering van haar eerder gezwommen tijd, Annemarie ten Have won het brons in 1.20.76, Charlotte Brinkman zwom zich heel netjes naar een vierde plaats in 1.25.70.

Bij de jongens junioren was er in de finale een vijfde plaats voor Martijn Kip in een tijd van 1.32.07, bij de meisjes tikte Didi Gest in de finale aan in een tijd van 1.27.79, hiermee werd ze na een spannende race helaas net vierde.

Op de 50 meter vrijeslag werd Patrick Kip eerste in een prachtig pr van 26.59, Ted Ruiter werd tweede in 28.70 en Meidert van Duin zwom zich in een pr naar de vierde plaats zijn tijd was 28.95. Bij de heren werd Arwin Stoop tweede in 27.28 en Joep Versluis derde in een pr van 29.21.

Bij de dames jeugd ging de winst weer naar Cynthia Smit in een pr van 28.69, bij de senioren won Danique Stoop in 26.82, Jaimy Straatman werd tweede in 29.98, de derde plaats was voor Annemarie ten Have in 30.03 en Irene Hanse werd vierde in 30.66. Ilmar Stoop werd eerste op de 50 meter schoolslag in een prachtig pr van 35.27, Martijn Kip werd hier derde in een pr van 48.98, bij de meisjes was er weer een pr voor Didi Gest waarmee ze vierde werd, haar tijd was 44.84, Suzanne Vesseur werd hier als één van de jongsten in de categorie heel netje vijfde in een tijd van 47.62.

Op de 200 meter school werden er rechtstreekse finales gezwommen bij de heren ivm het geringe aantal deelnemers. Bij de jeugd ging het goud naar Ted Ruiter in een tijd van 3.05.59, Patrick Kip werd tweede in een mooi pr van 3.07.36 en Meindert van Duin werd derde in 3.18.82. Bij de heren was het Arwin Stoop die de 8 baantjes het snelste aflegde in een tijd van 2.49.03 en Joep Versluis werd tweede in 3.04.11 een mooie persoonlijke verbetering.

Bij de meisjes jeugd werd Jente Minnaard tweede in 4.13.14 en bij de senioren was het goud wederom voor Danique Stoop in een tijd van 2.48.48, Irene Hanse legde in de finale beslag op de derde plaats in 3.08.56. Hilde Jonkman plaatste zich met haar mooie pr op de 200 meter rugslag voor een finale plaats op de 100 meter rug hier wist ze het zilver te bemachtigen in een tijd van 1.15.37 ook een prachtig pr.

Op de 100 meter wisselslag werd bij de heren jeugd, Patrick Kip tweede in 1.14.82 en zwom Meindert van Duin zich in een tijd van 1.16.57 naar een derde plaats, bij de senioren werd Arwin Stoop tweede in 1.09.30 en Thomas van Dongen tikte als derde aan in 1.15.33. Bij de dames jeugd ging op deze slag het goud weer naar Cynthia Smit, die met een enorme voorsprong en een pr van 1.11.10 de race won.

Ook Danique Stoop won weer met een overtuigende voorsprong, zij tikte als eerste aan in een tijd van 1.08.41, Annemarie ten Have werd tweede in 1.17.28, voor Jaimy Straatman was er een vierde plaats met een pr van 1.20.71. Tot slot werd op de individuele nummers door de junioren een 100 meter vrijeslag gezwommen, bij de jongens junioren was Ilmar Stoop hier het snelst in een tijd net onder de minuut van 59.93.

Bij de estafette 4 x 100 meter wisselslag gemengd had ZZZ een sterk eerste team met Cynthia Smit, Arwin, Danique en Ilmar Stoop zij wonnen dan ook overtuigend de race in een tijd 20 seconden sneller dan de nummer twee, van 4.31.33. Cynthia Smit scherpte hier als start zwemmer haar 100 meter rug tijd aan naar 1.10.34. Het tweede ZZZ team met Annemarie ten Have, Ted Ruiter, Irene Hanse en Patrick Kip finishte in een tijd van 5.17.72 goed voor het brons.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 3 uur geleden
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden