Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Exploitant van zwembad kan volgens de raad best een sporthal runnen

Sport

DRONTEN - De partij die het nieuwe overdekte zwembad in Dronten gaat beheren en exploiteren, krijgt ook de zwembaden in Biddinghuizen en Swifterbant en de binnensportaccommodaties in handen. Protest daartegen van GroenLinks haalde donderdagavond niets uit. ,,Wij hebben er goede ervaringen mee’’, weerlegde wethouder Ton van Amerongen de bezwaren.

Het beheer en de exploitatie van de zwembaden, sporthallen en gymzalen is momenteel in handen van Optisport. Als het contract met Optisport is afgelopen, zoekt de gemeente opnieuw naar ‘één deskundige marktpartij’.

Goede ervaringen

B en W en de overgrote meerderheid van de gemeenteraad willen vasthouden aan één aanspreekpunt voor de zwembaden en binnensportaccommodaties. Niet alleen heeft de gemeente Dronten daar zelf goede verhoudingen mee, maar volgens wethouder Van Amerongen denken andere gemeenten er hetzelfde over.

De wethouder kon Albert Bleijenberg (GroenLinks) niet overtuigen: ,,Wij denken dat het niet verstandig is, we hebben er in verleden al genoeg problemen mee gehad.’’

Andere tak van sport

Volgens het raadslid zijn er specialistische partijen die verstand hebben van zwembaden, maar die totaal geen kaas hebben gegeven van binnensport: ,,Een sporthal of gymzaal een is totaal andere tak van sport dan het runnen van een zwembad.’’

GroenLinks bracht de bezwaren uiteindelijk in stemming, maar moest constateren dat àlle andere fracties het met B en W eens waren.