Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Tuchtcommissie KNVB velt oordeel: Reaal raakt drie punten kwijt

Sport

DRONTEN – Reaal Dronten krijgt naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd tegen VSW drie punten in mindering. Dit heeft de tuchtcommissie van de KNVB besloten. Reaal gaat hoogstwaarschijnlijk wel in beroep tegen de opgelegde straf.

Bij de drie punten in mindering blijft het echter niet. Reaal moet ook een boete van tweehonderd euro betalen en daarnaast moet keeper Martin Hoogendoorn de eerste twee wedstrijden na de winterstop missen. Hij is geschorst. De tuchtcommissie van de KNVB gaf tegenstander VSW een straf van een punt in mindering en een geldboete van honderd euro.

Niet akkoord

Reaal Dronten-woordvoerder Henry Veltmaat maakt duidelijk dat zijn club hoogstwaarschijnlijk niet akkoord gaat met de straf. “Ga er maar vanuit dat wij beroep aan gaan tekenen”, zegt hij. “Puur om het feit dat de straf niet in verhouding is. Er waren twee hanen en die verdienen dezelfde straf. In de eerste week van januari wordt dat pas definitief.”

Het gestaakte duel tussen Reaal Dronten en VSW wordt hoogstwaarschijnlijk wel uitgespeeld. “Daar is nog wat onduidelijkheid over, want dat loopt weer via een andere afdeling. Maar ik ga er vanuit dat we die wedstrijd nog uit moeten spelen”, aldus Veltmaat.

Nieuwe stand
aan kop in 4C

Swift'64 13-36
Reaal Dronten 12-28
Zwolsche Boys 13-28
's Heerenbroek 13-23

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 6 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden