Babette Hanse
Babette Hanse Flevoruiters (archieffoto)

Babette Hanse en Jantien Naber van Flevoruiters allebei regiokampioen

Sport

DRONTEN - De vriendinnen Babette Hanse en Jantien Naber van de Flevoruiters kwamen zaterdag met hun pony’s in actie tijdens de regiokampioenschappen in Bergharen. Beiden wonnen ze de titel.

Verslag Flevoruiters:

Babette Hanse sprong om 9 uur in de ochtend al met haar B-pony Snoopy super handig foutloos rond. Op naar de uitgebouwde barrage. Babette en Snoopy reden een top rondje. Foutloos en 79 punten voor stijl. Met deze prestatie werd deze combinatie gehuldigd als kampioen van Gelderland en Oostelijk Flevoland in de klasse B categorie A/B.

Haar vriendin Jantien Naber deed in Bergharen precies hetzelfde. In de klasse B sprong Jantien met haar good old C-pony Casper keurig foutloos rond. Ook deze combinatie won het regiokampioenschap. De vriendinnen hebben een startbewijs voor de Hippiade op 17 maart op zak.

Maud Hanse

Voor Esther Lammerts en haar D-pony Zero was er na een dubbel foutloos gesprongen parcours in de klasse L een tweede plek. In dezelfde klasse L categorie D sprong Maud Hanse, na lang te hebben moeten wachten, met haar D-pony Countrys Boy naar de zevende prijs.

Daarna kwam Maud met haar C-pony Summer de ring in voor een parcours in de klasse M. Ze sprongen er een balkje af, maar toch kwam Maud heel tevreden de ring uit en de vierde plaats was toch nog goed voor een startbewijs voor de Hippiade op 18 maart.

Corné van Zanten

Corné van Zanten ging zaterdag springen in Hierden. Met zijn paard Extra Vaillant bleef Corné zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos. De tijd leverde een mooie tweede prijs op.

Dressuur in IJsselmuiden

Er werd zaterdag ook nog dressuur gereden in IJsselmuiden. De Deltaruiters organiseerden daar een dressuurwedstrijd voor pony’s. Myrthe van der Weele kwam met haar B-pony Bandit de ring in voor twee proeven in de klasse B. In de categorie A/B/C wonnen Myrthe en Bandit met tweemaal 203 punten tweemaal het oranje lint.
?Tereza Israel kwam ook in IJsselmuiden in actie. Met haar D-pony De Mensinghe’s Juliaantje won zij met 189,5 punten in de klasse B de derde prijs.

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 4 februari in Bergharen - Kampioenschappen van Gelderland en Oostelijk Flevoland
Babette Hanse - B-pony Snoopy - springen klasse B - Kampioen van Gelderland en Oostelijk Flevoland in de klasse B categorie A/B
Jantien Naber - C-pony Casper - springen klasse B - Kampioen van Gelderland en Oostelijk Flevoland in de klasse B categorie C
Esther Lammerts - D-pony Zero - springen klasse L - reservekampioen van Gelderland en Oostelijk Flevoland klasse L categorie D
Maud Hanse - D-pony Countrys Boy - springen klasse L - 7de prijs

Wedstrijd op zaterdag 4 februari in Hierden
Corné van Zanten - paard Extra Vaillant - springen klasse ZZ - 2de prijs

Wedstrijd op zaterdag 4 februari in IJsselmuiden
Myrthe van der Weele - B-pony Bandit - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs
Tereza Israel - D-pony De Mensinghe’s Juliaantje - dressuur klasse B - 3de prijs