Een oude teamfoto van Asv Dronten 9
Een oude teamfoto van Asv Dronten 9 Gert Talens

Asv Dronten 9 start ‘reddingsactie’ voor vier geroyeerde voetballertjes

Sport

DRONTEN - Een groep oud-spelers van het negende elftal van Asv Dronten is een actie gestart voor vier geroyeerde voetballertjes van voetbalvereniging Bladella. De mannen noemen hun actie ‘Red de Vier van Bladel’. In een brief aan het bestuur van de Brabantse voetbalclub hebben ze een aanbod gedaan.

De voetbalclub uit Bladel kwam deze week in het nieuws toen vier leden geroyeerd werden, die te weinig lootjes hadden verkocht voor de Nieuwjaarsloterij.

Brief aan Bladella

De oud-spelers schrijven in de brief over hun eigen voetbalcarrières: ,,Het ging bij ons om de kameraadschap, een gemeenschappelijke zaterdagmiddaghobby, niet hoeven winkelen met de vrouw, samen een biertje drinken na afloop en… nu komt het… prijzen winnen bij ons Rad van Fortuin! We kochten al die jaren loten bij de vleet en wonnen grootse prijzen.’’

De mannen doen het bestuur van Bladella het voorstel om de resterende loten van het kwartet geroyeerde spelers te kopen: ,,Wij gaan weer eens meedoen met een verloting, iets waar we traditioneel gezien goed in zijn. U bent uit de problemen want het geld is binnen. De Vier kunnen weer voetballen.’’

Geen grap

Sander West, Vincent Zaal, Ewout Griffioen, Peter (Da Hook) van der Hoek, Edwin (de Duim) Braad en Gert Talens beweren dat het niet om een flauwe grap gaat: ,,We zijn zeer serieus. Graag ontvangen we dan per omgaande een IBAN nummer van u.’’

Omroep Brabant en AD

De actie van oud-ASVD 9 krijgt inmiddels de nodige publiciteit

De brief aan Bladella

Geacht bestuur van vv Bladella, Dronten 15-2-2017
Vandaag is uw club groot in het landelijke nieuws. Opeens weet iedereen in Nederland waar Bladel ligt en dat er een plaatselijke voetbalvereniging is die vvv Bladella heet. Leuke naam overigens!
Het nieuws doet bij menigeen de wenkbrauwen fronzen. Vier kinderen geschorst omdat ze niet voldeden aan het verkopen van een verplicht aantal loten. En omdat de leden van Bladel in een ledenvergadering ooit hebt besloten dat dit wel moet, wordt nu een sanctie uitgesproken; de Vier van Bladel zijn geroyeerd.
Uiteraard zal het zo zijn dat in het nieuws maar de halve de waarheid wordt vermeld van hoe de zaken echt gegaan zijn. Er is ongetwijfeld nog een verhaal bij, maar niemand wil dat horen, ieder hoort alleen maar het wegsturen van de Vier. Zo ook wij, oud spelers van het ooit zo roemruchte ASVDronten 9.
Wij, van oud ASVDronten 9, hebben kort met elkaar gesproken en komen met het volgende: we willen u om een gunst vragen. U moet weten, voetballend stelden we eigenlijk nooit iets voor. Een dramatisch team, honderden doelpunten tegen in al die jaren en slechts enkele tientallen voor. Om eerlijk te zijn, we waren gewoon de sufferdjes uit de polder. Maar vonden we dat erg? Geenzins! Want het ging ons eigenlijk om iets anders. Het ging bij ons om de kameraadschap, een gemeenschappelijke zaterdagmiddaghobby, niet hoeven winkelen met de vrouw, samen een biertje drinken na afloop en….. nu komt het…. prijzen winnen bij ons Rad van Fortuin! We kochten al die jaren loten bij de vleet en wonnen grootse prijzen.
Nu die situatie in Bladel, bij uw club, is zoals ie is, kunnen wij inspringen als hulp, maar slechts alleen als u ons dat dus gunt. Wij willen ontzettend graag die nog resterende loten van de Vier kopen!!
We zien hierin een aantal grote voordelen:
- Wij gaan weer eens mee doen met een verloting, iets waar we traditioneel gezien goed in zijn.
- U bent uit de problemen want het geld is binnen.
- De Vier kunnen weer voetballen zoals ook wij als oud ASVDronten 9 spelers ooit deden, of althans probeerden.
Tot slot:
Wellicht mocht u denken dat het hier om een flauwe grap gaat. Niks is minder waar. We zijn zeer serieus en willen dus graag die resterende loten van de Vier kopen. Bent u akkoord met ons verzoek?
Graag ontvangen we dan per omgaande een IBAN nummer van u zodat onze financiële man, ooit een spijkerharde verdediger maar wel met een goed hart, de betaling direct kan overmaken.
Namens oud ASV Dronten 9
Sander West
Vincent Zaal
Ewout Griffioen
Peter (Da Hook) van der Hoek
Edwin (de Duim) Braad
Gert Talens (woordvoerder, te bereiken op 06-25523502