Asv Dronten afgeslacht in Staphorst: “Wat overkomt ons nu?”

Sport

DRONTEN – Of het ook erger had gekund? Ja, als de tiende er ook nog in was gevallen. Asv Dronten wordt op bezoek bij Staphorst compleet overhoop gespeeld en verliest uiteindelijk met liefst 9-0. “Dit niveau is te hoog gegrepen”, concludeert trainer Raymond Schuurman.

Er is voor de Drontenaren geen beginnen aan. Staphorst is vanaf het eerste moment de baas en geeft dat ook niet meer uit handen. Voor de rust loopt de thuisploeg al uit naar 5-0 en ook na de rust is het prijsschieten. “In de rust stel je een doel dat je op de nul wil spelen. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat je het daar over moet hebben”, vindt Schuurman.

Tegengoal minder

Het op de nul spelen lukt de Drontenaren amper. Staphorst loopt, onder andere door een goal van Jeroen van der Meer, uit naar 9-0. Daarmee krijgt asv Dronten wel één doelpunt minder om de oren dan in de eerste helft, maar daar houdt niemand zich aan vast. “De jongens zitten verslagen in de kleedkamer, die hebben ook zoiets van; wat overkomt ons nu? Dit is een hele harde leerschool.”

Verwijten worden er over een weer niet gemaakt, het is voor de Drontenaren vooral een kwestie van slikken en doorgaan. “Er zijn wel jongens die meer door het ijs zakken dan een ander. Die hebben geen grip op hun directe tegenstander en ook niet op hun eigen positie. Maar verwijten, dat is een groot woord. Dit gun je de spelers niet”, zegt Schuurman.

Ranglijst passé

Na een aantal prima weken is asv Dronten weer terug bij af. Er werd verloren bij NSC (3-0) en nu is Staphorst veel te sterk. Heeft de ploeg nog illusies om in de hoofdklasse te blijven? “Wij hoeven niet meer naar de ranglijst te kijken”, weet Schuurman. “Het is nu beter worden. En het zou heel leuk zijn om een wedstrijd te winnen. Daar blijven we voor trainen.”