Afbeelding

Nieuw onderkomen jongeren Biddinghuizen dankzij Geert Popkema Jeugdfonds

Sport

Dankzij een financiële bijdrage van €4.000 uit het Geert Popkema Jeugdfonds, een initiatief van Rotaryclub Dronten, beschikken de jongeren in Biddinghuizen weer over een nieuwe eigen Jongeren Ontmoeting Plaats (JOP). De eerste ontmoetingsplaats werd in 2012 gerealiseerd door inwoners, Stichting Dorpsbelangen, Gemeente Dronten, Politie Dronten en De Meerpaal Welzijn. Op 13 januari 2017 is deze ontmoetingsplaats door brand verwoest.

Het Geert Popkema Jeugdfonds ondersteunt lokale en internationale initiatieven op het gebied van cultuur, sport, educatie, muziek en maatschappij voor jongeren tot 21 jaar. Projecten of jongeren die in aanmerking willen komen voor ondersteuning uit het fonds, moeten voldoen aan de voorwaarden zoals de Stichting Geert Popkema Jeugdfonds die hanteert. De aanvraag voor een nieuwe JOP voor de jeugd van Biddinghuizen voldoet daaraan. Bij de JOP in Biddinghuizen zijn ruim 40 jongeren betrokken in de leeftijd van 14 tot 21 jaar. Deze groep werkt nauw samen met een jongerenwerker van De Meerpaal.

De JOP bestaat uit een bewerkte zeecontainer. De container is aan een zijde open en biedt aan de binnenkant ruimte voor zitjes. Het Geert Popkema Jeugdfonds heeft de container aangeschaft en hem op vrijdag 10 maart overgedragen aan Gemeente Dronten. De container is kosteloos door Van Werven naar Biddinghuizen gebracht. Op 11 maart, tijdens Dronten Doet, zullen vrijwilligers en betrokken organisaties zoals Stichting Dorpsbelangen de JOP samen met de jongeren gaan verfraaien. Later dit voorjaar zal de officiële opening plaatsvinden.