Net als vorig jaar treden de Swifter Smarties op.
Net als vorig jaar treden de Swifter Smarties op. ©maartenheijenk.nl

Swifterbant viert drie dagen lang de tweede editie van het Julifeest

Swifterbant

SWIFTERBANT - Stichting De Klokbeker heeft een nieuw bestuur en is vol elan aan de slag gegaan. Samen met sportvereniging Swift’64 en de winkeliersvereniging is er een uitgebreid programma gemaakt voor de tweede editie van het julifeest op vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli.

Het nieuwe Klokbeker-bestuur debuteerde in april met het traditionele paaseieren zoeken. Daarna waren er activiteiten op Koningsdag en werd de dodenherdenking georganiseerd.

Het julifeest werd vorig jaar voor ’t eerst gehouden omdat het 12 Provinciëntoernooi in Swifterbant de laatste jaren terugliep en ook het Oogsfeest over haar hoogtepunt heen was. In een poging om alle neuzen in het dorp dezelfde kant op te krijgen, besloten de organisatoren van beide feesten samen verder te gaan.

Beachvolleybal

Het julifeest begint dit jaar op vrijdagmiddag met een beachvolleybaltoernooi voor de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen uit Swifterbant.

Die middag is er ook een buffet voor genodigden en ’s avonds zijn er in de feesttent gratis optredens van het Dronter piratenkoor en Ed Nieman.

Activiteiten zaterdag

De zaterdag is er een zeer uitgebreid programma. Nadat de burgemeester de dag geopend heeft, zijn er diverse sporttoernooien: beachvolleybal, darts, pannavoetbal, petanque en klaverjassen. Ook zijn er demonstraties en clinics judo, honkbal, softbal, tafeltennis en badminton.

Er is een horecaplein met optredens van Amor Musae, Swift '64 Gymnastiek & Dans, Heartbeat4kids, Appaloosa Dancers Swifterbant, Swifter Smarties en Ed Nieman.

Braderie en voedseltrucks

Ook is er een braderie, komen er voedseltrucks, geeft clown Ziezo een optreden en verder zijn er de veteranen, Zwaan Buitensport, Flevo-Scouts, de brandweer en diverse springkussens van 4Fun. Kinderen kunnen zich laten schminken. ’s Avonds treedt de coverband Kraakthelder op in de feesttent.

Op de afsluitende zondag is er een kerkdienst in de feesttent en worden zowel het beachvollebaltoernooi als het darttoernooi voortgezet.

Windplan Blauw.
Raad van State kan maar moeilijk tot uitspraak komen over Windplan Blauw 12 uur geleden
Feest bij de Warmonderhof.
Wat is er zondag te doen? Eeuwfeest Warmonderhof, Opwekking, tennis 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeente sloopt bieb Swifterbant: Dorpsbelangen kan vergaderen in MFC 13 uur geleden