Panden met veel asbest op het bedrijventerrein Spelwijk in Swifterbant.
Panden met veel asbest op het bedrijventerrein Spelwijk in Swifterbant. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Wethouder ziet tòch mogelijkheden voor woningbouw op Spelwijk in Swifterbant

Swifterbant

SWIFTERBANT - De Spelwijk in Swifterbant is één van de vier wijken in de gemeente Dronten, die slecht scoren in een leefbaarheidsonderzoek van de gemeente en OFW. Deze wijk krijgt daarom van de gemeente extra aandacht. Daarnaast sluit wethouder Nico Verlaan niet uit dat het naastgelegen bedrijventerrein in de toekomst een woningbouwlocatie wordt.

Een werkgroep is momenteel in Swifterbant op zoek naar geschikte woningbouwlocaties. „Het is niet aan mij”, zegt de wethouder dan ook als hij het heeft over de Spelwijk als mogelijke locatie.

Bedrijventerrein

Op Spelwijk staan nogal wat lege panden met asbestdaken. Het bedrijventerrein Spelwijk heeft in Swifterbant altijd hoop op het lijstje gestaan als mogelijke plek voor woningbouw. De gemeente heeft tot nu toe echter altijd gesteld dat dit te duur zou zijn.

In 2015 werd besloten dat Spelwijk definitief een bedrijventerrein zou blijven. Gemeente, provincie en ondernemers hebben toen geïnvesteerd in de infrastructuur en het groen.

Deur op een kier

Wethouder Nico Verlaan zet de deur nu toch weer op een kier voor woningbouw. Mocht de werkgroep uit het dorp inderdaad uitkomen bij Spelwijk, dan ziet de wethouder hier mogelijkheden voor dorpsvernieuwing. Hij wil dan een beroep doen op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van ondernemers.

„Het is niet aan mij, maar het is wel een idee dat bij mij leeft”, zegt de wethouder. Hij voegt eraan toe dat er voor De Kaai in Biddinghuizen wellicht soortgelijke mogelijkheden liggen.

Dossier woningbouwlocaties Swifterbant

Asbestloodsen

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 23 uur geleden