Sandra Nobel (Dorpsbelangen Swifterbant)
Sandra Nobel (Dorpsbelangen Swifterbant) © Eelco Lindhout

Sandra Nobel over ontwikkelingen rond MFC Swifterbant: „Dorpsbelangen is geschrokken”

Swifterbant

SWIFTERBANT - De kerken in Swifterbant hebben de afgelopen week de samenwerking met wethouder Peter van Bergen opgezegd en stichting De Oeverwal heeft daarop haar opheffing aangekondigd. Daarmee is een belangrijke basis onder de totstandkoming van het multifunctioneel centrum (MFC) weggevallen. DeDrontenaar.nl vroeg een reactie van bestuurslid Sandra Nobel van de vereniging Dorpsbelangen.

Er zijn opeens allerlei ontwikkelingen rond het MFC. Wat is de reactie van Dorpsbelangen?
Sandra Nobel: „Dorpsbelangen is geschrokken. Wij hadden goede hoop dat de samenwerking tussen stichting De Oeverwal en de gemeente vruchtbaar zou blijken te zijn. Maar die extra kosten, dat blijft een groot probleem, dat blijft een struikelblok. Het MFC is zó belangrijk voor het dorp, dat we hopen dat we ondanks deze tegenvaller toch verder kunnen op de één of andere manier.”

Die hoop lijkt de grond ingeboord, of is er nog een sprankje?
„Ik geef het nog niet op. We moeten natuurlijk afwachten hoe de gemeente hier verder mee omgaat. Maar we blijven hopen. Het is iets wat al zo verschrikkelijk veel jaren loopt, deze wens bestaat al zoveel jaren en de politiek heeft altijd uitgesproken dat zij heel graag een MFC in Swifterbant gerealiseerd willen zien. Dat geeft toch nog hoop.”

Begrijp je de houding van de kerken?
„Ja, zij moeten een flink aandeel leveren en als zij zeggen dat ze de financiën daarvoor niet hebben, dan begrijp ik die reactie heel goed. Alhoewel ik anders gehoopt had, het was wel een lichte teleurstelling.”

De kerken zijn vooral boos op wethouder Peter van Bergen, kun jij je daarin vinden?
„Nee, daar weet ik niets van, daar laat ik me niet over uit.”

Wanneer staat het MFC in Swifterbant er?
[ … hele lange stilte … ] „Laat ik zeggen 2021, gokje!”

Brieven van De Oeverwal en de kerken

Plannen De Hoeksteen

MFC Swifterbant

YouTube-kanaal DeDrontenaar.nl