De medewerkers van het Polderfest.
De medewerkers van het Polderfest. Polderfest

Polderfest in Swifterbant wordt steeds groter en professioneler

Swifterbant

SWIFTERBANT - Aan de Vuursteenweg 1 in Swifterbant wordt op zaterdagavond 26 augustus de zesde editie van het ‘Polderfest’ gehouden. „Een enthousiaste vriendengroep probeert ook dit jaar de verwachting van de ruim 600 bezoekers te overtreffen.”, meldt organistor Mark Zonderland.

„Een hechte vriendengroep van 25 mensen vond het zes jaar geleden tijd voor meer activiteiten in de gemeente Dronten. Destijds waren er wel feestjes, maar de vrienden zaten dikwijls verveeld thuis op zaterdagavond”, herinnert Zonderland zich, „Zodoende kwam het idee om zelf een knalfeest neer te zetten.”

Stiekem feestje

Het Polderfeest begon in 2012 met een stiekem feestje bij iemand thuis in de schuur. Inmiddels is het flink gegroeid. „We huren ieder jaar een bekende feestband en DJ in. En daarbij hoort uiteraard een hele gave licht- en geluidshow.”

Er wordt samengewerkt met verschillende ondernemers en organisaties en de gemeente Dronten helpt met de veiligheidsplannen. Sinds twee jaar is er bovendien een samenwerking met het festival NopPop int Bant. Er worden niet alleen kennis en ervaringen uitgewisseld, maar de vrijwilligers helpen elkaar ook met het draaien van de bardiensten. Vorige maand runde het Polderfest de grootste bar op NopPop. De Bantenaren helpen als tegenprestatie op 26 augustus in Swifterbant.

Groter en spectaculairder

De organisatie kondigt aan dat het feest dit jaar groter en spectaculairder wordt dan de vorige edities. Op het programma staan ‘feestdj’ Ari en de band Jetset Live.

Bijzonder is ook de samenwerking met Cultus Inn. Hierdoor rijdt er een bus via Dronten en Swifterbant naar Polderfest.

Informatie: www.polderfest.nl.

Henk Noome
Henk Noome volgt Maarten Vrolijk op als voorzitter Hospice Dronten 22 uur geleden
Vliegersmonument op het Meerpaalplein.
Wat is er zondag te doen? Bevrijdingsdag, gamefestival, bingo, Ketelmeer op tv 23 uur geleden
Een typische setting voor 'Gluren bij de Buren'.
Podiumkunst bij de Drontenaren thuis: "Variërend van een coverband tot rock" 23 uur geleden