De mogelijke woningbouwlocaties in Swifterbant
De mogelijke woningbouwlocaties in Swifterbant swifterbantgroeit.nl

Zoektocht naar woningbouwlocaties Swifterbant loopt opnieuw vertraging op

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het toch al moeizame proces om te komen tot woningbouwlocaties in Swifterbant kent opnieuw vertraging. Waar voorzitter Ad Withaar van de werkgroep Swifterbant Groeit tot nu toe steeds volhield vóór de jaarwisseling met een advies te komen, is dat nu uitgesteld tot half januari: „En dan moeten we niet nog iets heel raars tegenkomen.”

Swifterbant zit al enkele jaren te springen om nieuwe woningbouwlocaties. In 2015 strandde een poging van Dorpsbelangen om locaties aan te wijzen op een gebrekkige communicatie. In mei stelde de gemeente een nieuwe werkgroep in, die onder leiding van Ad Withaar met een advies moest komen.

Website

De werkgroep Swifterbant Groeit wil via haar website communiceren met het dorp. De lancering van die site is diverse keren uitgesteld. Deze week is-ie alsnog online gegaan.

Via de site kunnen de dorpsbewoners hun mening over de woningbouwlocaties kenbaar maken. Daarnaast wordt er op woensdag 29 november om zeven uur een inloopavond gehouden in kerkcentrum De Hoeksteen.

Ook voert de werkgroep gesprekken met instanties die nu zijn gevestigd op mogelijke woningbouwlocaties. Zo is er bijvoorbeeld al gesproken met de vereniging Het Behouden Paard en met Volkstuinvereniging Swifterbant.

Meningen bundelen

Op 19 december moeten alle reacties binnen zijn. „En dan gaan wij kijken of we daar een beeld bij krijgen”, aldus Withaar, „Als dat zo is, gaan we de meningen begin januari bundelen in een rapport.” In dat rapport komen de gewenste woningbouwlocaties te staan.

De voorzitter kan nog niet zeggen of dat uiteindelijke advies eerst nog wordt voorgelegd aan de bevolking van Swifterbant: „Dat ligt het er een beetje aan. We weten nu nog niet zeker of we daar ook weer een inloopavond over organiseren.”

Een illusie

Wat Withaar wel zeker weet, is dat niet 100% van de inwoners van Swifterbant achter het advies zal staan: „Dat is een illusie. Alle kikkertjes in één emmer krijgen, dat gaat niet lukken. Maar niemand moet aan het eind kunnen zeggen: mijn opmerking is niet meegenomen.”

Vooralsnog is het de bedoeling dat dit advies half januari naar de gemeente gaat. „En dan zijn wij aan de beurt”, weet wethouder Peter van Bergen, „Want dat advies moet uitmonden in een voorstel aan de gemeenteraad. De raad heeft het laatste woord.”

Dossier woningbouwlocaties Swifterbant

Afbeelding
Vanwege veiligheid éénrichtingsverkeer op De Zoom, Binnendoor en De Poort 22 uur geleden
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 23 uur geleden