Trudi Scheepers (Dorpsbelangen Swifterbant)
Trudi Scheepers (Dorpsbelangen Swifterbant) ©maartenheijenk.nl

Plooien tussen gemeente en Dorpsbelangen zijn gladgestreken: „Gewoon vervelend”

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten heeft Trudi Scheepers van Dorpsbelangen Swifterbant excuses aangeboden voor het feit dat haar de deur werd gewezen bij een inloopavond over chill- en sportplaatsen in het dorp. „Vervelend dat zoiets gebeurt”, trekt wethouder Peter van Bergen het boetekleed aan.

De wethouder erkent dat de inloop was aangekondigd als openbare avond, maar voegt eraan toe dat het vooral was bedoeld voor jongeren. Hij kan zich de verwarring voorstellen bij een ambtenaar, die een bijeenkomst met jongeren heeft voorbereid en die onaangekondigd wordt geconfronteerd met een bestuurslid van Dorpsbelangen.

Hij betreurt echter de reactie van de ambtenaar. „Er is daarna contact geweest tussen de gemeente en mevrouw Scheepers en volgens mij zijn de plooien gladgestreken”, aldus Van Bergen.

Blij met Dorpsbelangen

De wethouder vindt het voorval extra onprettig, omdat Dorpsbelangen Swifterbant na een moeilijke periode aan het opkrabbelen is: „Wij zijn blij dat er weer een enthousiaste club zit. Dorpsbelangen is heel enthousiast allerlei zaken aan het oppakken en dan is het vervelend als ze bij een bijeenkomst verwijderd worden.”

Overigens benadrukt Van Bergen dat het niet ging om een avond over het overdekte chillpoint in het dorp, waarom de gemeenteraad heeft gevraagd: „Het was een bijeenkomst in het kader van het speelruimteplan.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden